Spring naar de content
bron: SHUTTERSTOCK | BEELDBEWERKING: HP/DE TIJD

Leve de Franse eigenzinnigheid van Citroën

Met de fraaie C5 Aircross heeft Citroën weer een knap staaltje comfort afgeleverd. Daar kunnen de Duitsers nog altijd niet tegenop.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Jo & Leo Simons

Duitsers, het blijft een dingetje. We hoeven het hier niet allemaal op te rakelen, maar na de 2-4 overwinning op het Duitse voetbalelftal onlangs dachten we dat de oorlogstaal nu toch wel verstomd was. Een enkeling begon nog over 1988, toen de rellen na de overwinning in de moeder aller voetbalveldslagen door onze ME in de Nieuwstraat in Kerkrade beslecht moest worden. Na die tijd hebben we geen echte slag meer met onze oosterburen geleverd. 

Al die haat en nijd, we hadden het achter ons gelaten in Europa, dachten we. We zijn allemaal broeders en er komt nooit meer oorlog. We spugen niet meer in de haren van Völler en de Duitse toeristen die Nederland inmiddels platlopen, gedragen zich redelijk tot zeer netjes. De Duitse president heeft onlangs zelfs de excuses aan de Polen overgebracht, gewoon voor alles dus. Een beetje laat, maar alla. Geen slecht woord meer over ze. Dat dachten we, tot we toevallig een Süddeutsche Zeitung in handen kregen met daarin een recensie van de nieuwe C5 Aircross, een van de nieuwe spruiten uit de Franse stal van Citroën.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap