Spring naar de content

Stijging van auto-inbraken én verzekeringspremies

De vindingrijkheid van de gemiddelde auto-inbreker wordt met de dag groter. Hengelde men vroeger nog via het raam naar het slot in het portier, tegenwoordig kan het signaal van de automatische vergrendeling simpelweg verstoord worden. Daarmee wordt niet alleen de kans op een auto-inbraak vergroot, maar stijgen ook de premies van autoverzekeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door

In 2018 vonden er volgens het CBS ruim 54.000 geregistreerde auto-inbraken plaats in Nederland, waarvan de meeste auto-inbraken in Noord- en Zuid-Holland plaatsvonden. Ingebouwde navigatiesystemen, autoradio’s, de inhoud van het dashboardkastje, maar ook airbags staan vaak op het verlanglijstje van inbrekers. Autoverzekeraars worstelen met de moderne inbraaktechnieken. Zonder sporen van braak is het voor hen lastig vast te stellen of er daadwerkelijk is ingebroken. Wil je je auto verzekeren? Controleer dan goed onder welke voorwaarden een auto-inbraak vergoed wordt.

Stijgende tarieven

Auto-onderdelen worden duurder en het aantal schadeclaims stijgt: het betekent dat de premies voor autoverzekeringen ook dit jaar weer omhoog zijn gegaan. De verwachting is dat premies over geheel 2019 gemiddeld 10% hoger uitvallen dan in 2018. Met preventietips als het opbergen van de sleutels in een afgesloten kastje, proberen verzekeraars de consument bewuster te maken van de gevaren en zo de kans op een auto-inbraak te verkleinen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Vergelijken

Volgens het Verbond van Verzekeraars zijn verzekeringen als de autoverzekering voor veel verzekeraars doorgaans verlieslijdend. Dat er flink op prijs geconcurreerd wordt, blijkt ook uit het feit dat de eigen autoverzekeringservice van Tesla direct na de lancering niet goedkoper bleek uit te pakken dan die van andere verzekeringsmaatschappijen. Om die reden werd de verzekering al na een paar uur uit de markt gehaald. Om er zeker van te zijn dat je niet teveel betaalt, maar wél de gewenste dekking hebt, kun je eenvoudig online je autoverzekering berekenen en desgewenst gelijk een nieuwe autoverzekering afsluiten.