Spring naar de content

Wat doen we met Thierry deze kerst?

Wat doen we met Thierry Baudet, deze kerst? Die vraag dringt zich alvast op nu zijn Forum voor Democratie ten prooi valt aan eenzelfde gekrakeel als ooit de Lijst Pim Fortuyn. Of moeten we de populisten nog niet afschrijven?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl

De ware achtergronden van het conflict binnen Forum voor Democratie zullen vermoedelijk ook door de hoofdrolspelers zelf niet meer geheel en naar waarheid te achterhalen zijn. Zo gaat dat in kringen waar wel vaker om het hardst wordt geschreeuwd en getwitterd, wordt gelogen, zwartgemaakt, met modder gegooid en wat dies meer zij. Greep Henk Otten uit de partijkas, ja dan nee, en maskeert die beschuldiging van leider Thierry Baudet nu wel of niet een onderliggend verschil van inzicht over de koers?

Ik meen in al het publicitaire gooi- en smijtwerk van de afgelopen maanden te hebben ontward dat Otten vindt dat Baudet zich te rechts/racistisch/fascistisch uitlaat (Europa moet dominant blank blijven, het Nederlandse volk wordt homeopathisch verdund, de boreale wereld wordt ondermijnd door linkse activisten op universiteiten, in de media, de kunstwereld, in het bestuur, Nederland uit de EU). Voorts luidt de beschuldiging dat Baudet te zeer heult met bedenkelijke clubjes en bijbehorende lieden uit het buitenland.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap