Spring naar de content
bron: Johan Kleinjan

Zzp’en: minder zweten, meer cashen

Wie wil er niet minder werken voor meer geld? Zeker nu talloze millennials op karige vergoedingen en een burn-out afstevenen. Ligt het geld inderdaad voor het oprapen, zoals menig businesscoach beweert, of wordt ons een rad voor de ogen gedraaid?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Hans van Willigenburg

Volgens een van ’s lands succesvolste businesscoaches, Laura Babeliowsky, ben je slechts elf woorden verwijderd van een enorme inkomenssprong. In haar gratis e-book getiteld Een 11 woorden-mail waarmee je binnen 24 uur een high-end klant kunt krijgen legt Babeliowsky uit hoe je in beeld komt om voor een gefortuneerd bedrijf of persoon te gaan werken die niet op een nulletje meer of minder kijkt. Babeliowsky’s stappenplan klinkt verbluffend simpel. Stap 1 is: schrijf de 11 woorden-mail. Stap 2: ga in gesprek. En stap 3: voer een verkoopgesprek. Natuurlijk is deze trits niet een volledige samenvatting van het document. Maar ook als je het complete e-book leest – leestijd hoogstens drie minuten, ‘e-book’ is derhalve een wat gewichtige term – bekruipt je op z’n minst het gevoel dat het de moeite waard is een gokje te wagen en zo’n eventueel verlossende 11 woorden-mail te versturen. 

Wat je verder ook vindt van het stappenplan-Babeliowsky: met haar 11 woorden-mail (“Ben je nog steeds geïnteresseerd in X (waarbij X het resultaat is van je dienst). Stuur me dan een reply.”) lijkt ze in ieder geval te voldoen aan mijn eis dat ik meer verdienen pas echt interessant vind als ik er substantieel minder voor hoef te zweten. Dit jaar vier ik mijn dertigjarig jubileum als zelfstandig journalist en tekstschrijver. Als krasse vijftiger met een gevulde opdrachtenportefeuille mag ik absoluut niet klagen, maar desondanks vind ik dat ik eraan toe ben het wat rustiger aan te doen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen