Spring naar de content
bron: ANP

Uitgenasjt: 206 Amerikaanse pietermannen voor een paar sloffen

Wekelijks schrijft Alexandra Besuijen over de laatste mode en trends. Deze week over de hebbedingetjes van opruimgoeroe Marie Kondo, poepproducten en de populaire gender reveal parties.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Alexandra Besuijen

Kondo’s meuk

Weet je wat ze bij ons thuis een gotspe noemen? Dat je eerst de halve wereld met je boeken en je Netflix-series er van overtuigt dat ze afscheid moeten nemen van hun onnodige hebbedingen en dat je dan een tijdje later een webshop opent met totaal overbodige en krankzinnig geprijsde nonsensspullen. Marie Kondo kan dat.

Tuning Fork & Clear Quartz Crystal, Regular price $75.00

Ik kreeg altijd al de kriebels van dat zwijgende, glimlachende vrouwtje dat door mensen hun huis schuifelde en alles wegdeed wat niet een-twee-drie joy sparkte. Ik bedoel, de een houdt van leeg en de ander van vol – hoe kunnen we allemaal door dezelfde opruimingsmangel worden gehaald?

En nu, nu alle troep de deur uit is, kunnen we in haar webshop konmari.com met een gerust hart een nieuwe hoeveelheid meuk aanschaffen. Bijvoorbeeld, voor slechts 75 dollar, een stemvork en een stuk kristal. Dan sla je elke ochtend even met die vork tegen die steen en voilà! Je hele leven is gereset! Nee maar écht!

Leather Room Shoes, Regular price $206.00

Of een boodschappentas speciaal voor bloemen van ‘reusable denim‘ (goh!), een houten nagelborstel voor 18 dollar en een paar pantoffels, sorry: room shoes voor 206 Amerikaanse pietermannen… Het ziet er allemaal best wel mooi uit, maar het blijven natuurlijk de kleren van de keizer.

Die onbetaalbare nagelborstel wordt in je zeepbakje net zo schimmelig als eentje van 70 cent van de Action en van een washandje van 22 dollar word je niet schoner dan van een twintig dollar goedkoper exemplaar. Het enige wat echt leeg blijft als je dit soort belachelijk geprijsde troep aanschaft, is je portemonnee. En Mary maar glimlachen. Een gotspe? Uitgenasjt is eigenlijk een beter woord.

Holy shit

Wist u dat: olifanten een grote variëteit aan bloemen en planten eten, maar daarvan slechts een derde ook werkelijk verteren? De overige twee derde belandt in de mest.

Wist u dat: voor het produceren van een goede, zachte gin met een kenmerkende smaak een hoop bloemen en planten nodig zijn om de smaak samen te stellen? En dat het zoeken en plukken daarvan best een hoop werk is?

Wist u ook dat een en een twee is?

Welnu, een ondernemend echtpaar in Zuid-Afrika wist dat in elk geval wel en besloot hun ginproductie een beetje makkelijker te maken door niet meer zelf op plantenjacht te gaan, maar de olifanten hun werk te laten doen. Met andere woorden: zij verzamelden olifantenpoep om er de planten, bloemen en zaden uit te distilleren voor hun gin. Het resultaat noemden ze Indlovu, Zulu voor olifant, en het schijnt opperbest te drinken te zijn. Dat zal best, want er bestaat al door katten uitgepoepte koffie en dat is de duurste ter wereld. Wat ik me dan weer afvraag is of het nou zoveel leuker is stront te verzamelen dan bloemen en planten…

Nog meer goed nieuws voor 💩liefhebbers: in India maken ze zeep van koeienpoep. De koe is daar heilig en de zeep zou daardoor bijzondere, helende eigenschappen hebben. In de ayurvedische traditie stond koeienpoep en -urine al langer bekend als geneeskrachtig, hoewel dat wetenschappelijk nooit bewezen is. Maar dat is tegenwoordig geen beletsel meer voor succes. Je koopt het zelfs gewoon op Amazon.

Baby boem!

Een van de eigenaardigste verschijnselen van de laatste jaren is toch wel de gender reveal party, waarbij tijdens een feestelijke bijeenkomst het geslacht van de aanstaande baby openbaar wordt gemaakt. Ten eerste: wie kan het schelen en ten tweede: erg verwarrend als je aan andere ouders juist níet mag vragen wat het wordt en dat soms zelfs ná de geboorte nog niet te weten komt. In verband met genderneutrale dinges.

Sla Pinterest er maar eens op na en je wordt overspoeld met hysterische ideeën waarbij de kleuren roze en blauw uiteraard in grote hoeveelheden vertegenwoordigd zijn. Hoe origineel. Ballonnen, confetti, donuts… het ene nog truttiger dan het andere.

Anyway, één genderopenbarende actie kwam een Turkse piloot zowat op de dood te staan, toen het vliegtuigje waarmee hij duizenden liters roze water moest lossen, pech kreeg en neerstortte. De piloot en de enige inzittende overleefden de crash maar net.

Een Amerikaanse vrouw had een maand daarvoor echter minder geluk. Het zelf in elkaar geknutselde apparaat dat gekleurde poeder moest verspreiden, ontplofte als een pijpbom en verwondde haar dodelijk. Een typisch geval van baby boem. Misschien tijd om gewoon weer te wachten op het ouderwetse geboortekaartje? Desnoods met een roze of blauw strikje?