Spring naar de content

Lekker leesvoer

Uw hoofdredacteur Tom Kellerhuis kijkt uit naar een zorgeloos nieuw jaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tom Kellerhuis

U weet misschien nog niet wat u met de feestdagen gaat doen, maar vaststaat dat er gegeten gaat (lees: moet) worden. In een ver buitenland of in eigen land, in een goed restaurant, of – en dat is al jaren de trend – gezellig thuis, met vrienden en familie. De supermarkten spelen er grif op in: de variëteit in luxe kant-en-klare diners, bereid door bekende koks, wordt met het jaar groter. Zo’n voorgerecht hoef je alleen nog maar op te warmen, het hoofdgerecht schuif je zonder enige moeite in de oven en het nagerecht zet je, nadat het uit het vriesvak is gehaald, meteen op tafel. 

Ik vraag me af hoeveel mensen hun gasten hiermee willen verrassen en de indruk durven wekken dat zij het zelf hebben bereid. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat het lekker is, zo’n voorgekookte maaltijd, die tussen fabricage en de keuken thuis algauw een paar dagen onderweg moet zijn. Hij doet mij denken aan een vliegtuigmaaltijd. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen