Spring naar de content
bron: anp

Frank Heinen verkozen tot Sportjournalist van het Jaar

Schrijver en columnist Frank Heinen (34) is verkozen tot Sportjournalist van het Jaar. Dat werd maandagavond bekend gemaakt tijdens het nieuwjaarsdiner van de Nederlandse Sport Pers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De zeskoppige jury roemt hem onder meer om zijn eigenzinnige kijk op de sportwereld. “Het is niet de perceptie die wij allemaal hebben bij een bepaalde sportgebeurtenis of persoon, maar een wonderlijke en vooral uitzonderlijke persoonlijke kijk op de dingen. Zó had ik het nog nooit bekeken. Dat dus.” Verder schrijven ze in het juryrapport: “Zijn columns zijn altijd verbazingwekkend, zetten je aan tot denken en doen je naar meer en andere percepties van hem verlangen. Wat ons betreft mag hij op zoveel mogelijk fronten en in zoveel mogelijk media uitblinken.” Heinen kreeg de prijs gisteren overhandigd door Hélène Hendriks, die vorig jaar werd verkozen tot Sportjournalist van het Jaar.

Frank Heinen is schrijver, columnist en maker van televisieportretten over bijzondere voetballers. Hij werkt onder meer voor de Volkskrant, Studio Voetbal, Hard Gras en De Muur en schreef meerdere boeken, waarvan de roman De Zaak Tom (2019) en zijn alternatieve geschiedenis van het voetbal Buiten de lijnen (2019) de meest recente zijn. Sinds 2012 schrijft hij sportcolumns voor de website van HP/De Tijd. Inmiddels zijn dat er meer dan duizend. Webcoördinator Nick Muller: “Frank heeft een gouden pennetje. Ik ken niemand die zo lenig is met taal. Het is een voorrecht om elke week een sportcolumn van zijn hand op onze website te hebben. De lof die hem nu toe komt is dan ook meer dan verdiend.”