Spring naar de content
bron: hh/Károly Effenberger

Gevangen in een web van leugens

Jachthuis is het laatste deel van een tweeluik van Oscar van den Boogaard dat geïnspireerd is op zijn jeugd. Naar eigen zeggen is hij geboren uit een verhouding tussen zijn moeder en prins Bernhard, een gegeven dat ook in het boek een belangrijke rol speelt.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Thomas van den Bergh

Sommige schrijvers lokken ondanks hun staat van dienst steeds weer discussie uit. Oscar van den Boogaard is zo’n schrijver die extreme reacties oproept. Je kunt zijn boeken (zestien stuks inmiddels) haten of liefhebben, ze laten je in ieder geval nooit koud.

Het gekke is dat dit per boek kan verschillen. Zelf had ik diepe bewondering voor romans als De heerlijkheid van Julia en Liefdesdood maar verafschuwde ik Het verticale strand en Meer dan een minnaar. Dat heeft te maken met de ontwikkeling die Van den Boogaard als schrijver heeft doorgemaakt. Waar hij half jaren negentig begon als auteur van grillige en poëtische boeken, bewoog hij zich aan het begin van de nieuwe eeuw steeds meer in de richting van een in zichzelf gekeerd avant-gardisme.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap