Spring naar de content

Familiewagentjes en leasebakkies

De Auto van het Jaar-uitverkiezing bestaat alweer sinds 1964. Wie de winnaars op een rijtje zet, ziet meer dan een halve eeuw aan menselijk vernuft en creativiteit. Dit jaar is de Peugeot 208 de terechte kampioen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jo Simons

Het is niet helemaal duidelijk of je nu nog trots rondrijdt met die gele sticker van ‘Auto van het Jaar 1998’ op de achterruit van je Alfa Romeo 156, maar ach, het was in die tijd geen verkeerde auto, zullen we maar zeggen.

Deze prijs zou dit jaar voor de 56ste keer uitgereikt worden. Het was een van oorsprong Nederlands initiatief van de ‘moeder aller autojournalisten’ Fred van der Vlugt. Geheel volgens traditie op de Autosalon van Genève, ware het niet dat die op de valreep niet doorging door het coronavirus. Een beetje lullig voor al die dure gereserveerde Zwitserse hotelkamers en tickets, maar menig journalist was blij dat hij dit jaar thuis op de bank zat. Veel nieuws werd er niet verwacht – behalve die winnaar dus. Het beetje nieuws van dit jaar was al vergeven voor de Autosalon in Brussel.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap