Spring naar de content

Arthur van Amerongen genomineerd voor de Pim Fortuyn Prijs

HP/De Tijd-columnist Arthur van Amerongen (60) is genomineerd voor de Pim Fortuyn Prijs 2020. Dat werd vandaag (de achttiende sterfdag van Pim Fortuyn) bekendgemaakt door juryvoorzitter Joost Eerdmans.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Dwarsdenker des Vaderlands‘ Arthur van Amerongen maakt kans op de prijs vanwege zijn originele invalshoeken. “Hij is nergens bang voor en gaat geen discussie uit de weg, integendeel, hij entameert die juist zelf. Humor is een effectief wapen. Van Amerongen past in het rijtje columnisten dat begon bij Pim Fortuyn en dat de publieke opinie een (lach)spiegel voor wil houden”, aldus de jury. Andere genomineerden zijn programmamaker Jort Kelder, radiomaker Wieger Hemmer, psychiater en columnist Esther van Fenema en wetenschapsfilosoof Maarten Boudry.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Pim Fortuyn Prijs is bedoeld voor opiniemakers, bestuurders of politici die strijden voor het vrije woord, taboes durven doorbreken en stelling nemen in het maatschappelijk debat. Arthur van Amerongen schrijft elke week een column voor de Volkskrant en de website van HP/De Tijd. Voor het magazine van HP/De Tijd bespreekt hij elke maand onder het pseudoniem mr. G.H.B. Hiltermann de toestand in de wereld en correspondeert hij met Rob Hoogland onder de naam De Foute Jongens.

De jury van die Pim Fortuyn Prijs bestaat uit Joost Eerdmans, Simon Fortuyn, Leonard Ornstein en Rita Verdonk. De winnaar wordt over twee weken bekendgemaakt. Eerdere winnaars waren onder meer Leon de Winter, Ebru Umar en Theodor Holman.

Word lid van HP/De Tijd