Spring naar de content
bron: anp

Angst en afgunst in Paramaribo

Op 25 mei zijn er verkiezingen in Suriname. Wat de uitkomst van de regeringsformatie ook zal zijn, fundamentele verandering wordt heel lastig. Wantrouwen en gelatenheid kenmerken de op het oog hartelijke samenleving. ‘We zijn gewend aan een overheid die je voor geen cent kan vertrouwen.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Herman Vuijsje

Krak! Ai! Verbaasd laat ik mijn blik zakken op het kleine witte voorwerp in mijn schoot. We zijn hoog in de lucht, de KLM-stewardess heeft net het toetje rondgedeeld: een ijsje, recht uit de ijskast, want aan de ernstig harde kant. Hapsgewijs ben ik niettemin een flink stuk op streek met de verorbering als die krak in m’n mond weerklinkt. En ik die tand in mijn schoot zie liggen. Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt daar bij de KLM, ijshard ijs serveren, waarin ook nog een mensentand is terechtgekomen, en ingevroren als een soort Ötzitand – hoe lang al?

Maar dan zie ik een tweede tand liggen, een grote tand... een voortand. En bevoel ik als in een reflex de boven-voorkant van mijn gebit, waar een paar neptanden al sinds jaar en dag de honneurs waarnemen. Waarnámen... ik voel twee holle gaten.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap