Spring naar de content

Ook de racefiets maakt vaart

In juni kopte het AD dat fietsen het nieuwe wc-papier was. De racefiets was niet aan te slepen. Nu het fietsseizoen op z’n einde loopt, lijkt dat niet te gelden voor de fietsverkoop. “Het leek wel alsof het hier de route du soleil betrof. Er stond buiten een enorm lange rij voor de zaak,” vertelde een fietsenhandelaar uit de omgeving Dalfsen. De coronatijd heeft de fietsenverkoop, en zeker die van de racefietsen, een boost gegeven.  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De fietsenbranche heeft in tegenstelling tot menig andere bedrijfstak de coronacrisis goed doorstaan. Sterker nog; veel fietsenzaken hadden zelfs een hogere omzet. “Mensen die niet naar de sportschool konden, naar de tennisbaan of het voetbalveld, gingen wandelen, hardlopen, skeeleren en vooral fietsen. Mensen hebben echt de fiets ontdekt,” vertelt de ondernemer uit Lemelerveld. “Racefietsen en mountainbikes werden booming,” voegt hij hieraan toe. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Naast e-bikes zit er ook groei in de racefietsenverkoop

Het geeft onder meer aan dat, naast het recreatieve fietsen op de e-bike dat als een enorme hit wordt gezien, het aantal sportieve fietsers dat zonder hulpmotortje vaart wil maken, ook flink is toegenomen. Volgens de fietsenhandelaar gaat het in dit geval met name om racefietsen en mountainbikes tot zo’n twaalfhonderd euro.  Of het nu gaat om diehard wielrenners die regelmatig een andere fiets wensen voorzien van de nieuwste materialen zoals RITM carbon wielen of dat het gaat om beginnende fietsers die de racefiets nog maar net ontdekt hebben, in alle gevallen blijken fietsenwinkels de vraag nauwelijks aan te kunnen en moet je soms een tijdje wachten op je gewenste fiets.