Spring naar de content

Goedkope leesbrillen slecht voor je ogen: de waarheid of een leugen?

Hyperopie, wat in de volksmond verziendheid wordt genoemd, is een oogaandoening die met name voorkomt bij oudere mensen. Dit houdt in dat je zicht dicht bij je ogen niet echt goed is. Hierdoor kun je moeite hebben met lezen, schrijven, et cetera. Dit treedt meestal op vanaf een jaar of vijftig en zal steeds slechter worden. Een leesbril kan dan nodig zijn, maar moet deze beslist duur zijn om goed te zijn? 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Wel of niet schadelijk?

Simpel gezegd zijn goedkope leesbrillen niet slecht voor je ogen, ze zijn dus niet schadelijk. Een goedkoop exemplaar volstaat dan ook voor iemand die de leesbril amper gebruikt. Het is hoe dan ook verstandig om zo’n bril aan te schaffen, al is het maar als reserve voor als je normale leesbril kapot gaat. Het is namelijk wel verstandig om een duurdere leesbril te kopen. Dit is met name het geval als je de bril veel gebruikt. Dit komt onder meer doordat de goedkopere exemplaren meestal niet goed bij je ogen passen. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Duurdere leesbril

Het kopen van een duurdere leesbril is dus wel een goed idee. Bij zo’n bril kunnen de glazen op maat worden geslepen. Dit zorgt ervoor dat de leesbril perfect bij je ogen past. Hierdoor kun je zo goed mogelijk zien terwijl je geen schade aan je ogen zult toebrengen. Op deze manier kunnen je ogen dus perfect ontspannen terwijl je de leesbril optimaal gebruikt. Dit verdienen je ogen, toch?