Spring naar de content

Fietsen is heerlijk, maar de auto comfortabel

We kunnen er niet omheen dat fietsen momenteel de beste optie is. Lekker in de wind, geen last van mensen die onuitgenodigd naast je komen zitten in het openbaar vervoer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Vrijheid, blijheid en virusvrij. Uiteraard zijn niet alle afstanden op de fiets af te leggen. En het winterweer kan ook roet in het eten gooien. De oplossing: met de auto.

Een eigen auto is niet voor iedereen weggelegd

Dat is echter niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen heeft dagelijks de beschikking over een auto en als je bijvoorbeeld in Utrecht, Groningen of welke andere grote stad woonachtig bent is het hebben van een auto niet altijd handig. Denk aan parkeerproblemen en als je toch binnen de stad blijft, is fietsen soms zelfs sneller.

Dát is een reden voor een auto huren. Je hoeft je niet druk te maken over waar je een parkeerplaats hebt, je hebt geen maandelijkse kosten, geen onderhoud, geen belasting. Je huurt een auto voor bijvoorbeeld een dag. Makkelijk en gebruiksvriendelijk.

Twee jaar geleden meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat jongeren op het platteland twee keer vaker een auto bezitten dan zij die in de stad wonen. Dat onderschrijft bovenstaande.

Zonder sores zelfstandig naar je bestemming rijden

Jongeren in zeer verstedelijkte gebieden hebben zelfs minder vaak een rijbewijs. Vooral in de Randstad is dat het geval. In die verstedelijkte gebieden heeft slechts rond de twintig procent van de jongeren een auto. Dat komt uiteraard doordat veel jongeren hun rijbewijs daar nog niet hebben, maar ook doordat in grote steden parkeerplaatsen schaars zijn en voorzieningen vaker dichtbij. Er kan meer gebruik gemaakt worden van de fiets.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Wie dan toch met zijn of haar rijbewijs de stad Amsterdam in wil of juist de stad uit, kan beter kiezen voor auto huren Amsterdam. Zonder sores rijd je lekker zelfstandig naar je bestemming en levert de auto weer gemakkelijk af. Dat ritje naar huis kan dan weer prima op de fiets.