Spring naar de content

Vergelijk zorgverzekeringen en kies de goedkoopste zorgverzekering

Het einde van het jaar nadert waardoor het weer tijd wordt om eens goed te kijken naar je huidige zorgverzekering.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De verwachting is dat de zorgpremies bij de verschillende zorgverzekeringen zullen stijgen. Misschien geldt dit ook wel voor de premie van jouw huidige zorgverzekering. Daarnaast is het altijd goed om de verschillende zorgpremies van de verschillende zorgverzekeringen eens met elkaar te vergelijken. Misschien is de dekking van een andere zorgverzekering wel beter, of misschien is het zorgpakket wat je nodig hebt bij een andere zorgverzekering wel goedkoper.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Zorgverzekering vergelijken

Je zorgverzekering vergelijken kun je gemakkelijk doen op vergelijkdezorgverzekeringen.nl. Hier staan alle bedragen genoteerd die je betaald voor de premies bij de verschillende zorgverzekeraars. Het eventueel overstappen naar een andere zorgverzekeraar kun je doen vanaf 12 november. Daarnaast is aan te raden om jezelf jaarlijks te verdiepen in de dekkingen die je nodig denkt te hebben. Misschien is de verwachting wel dat je het komende jaar te maken krijgt met hoge tandartskosten, waardoor je jezelf eens goed moet verdiepen in de verschillende tandartsverzekeringen van de verschillende zorgverzekeraars. Ook kan het zijn dat je misschien zelf een keuze wilt maken uit de verschillende zorgaanbieders in ons land. Dit is niet altijd mogelijk gezien het feit dat veel zorgverzekeringen maar een contract hebben met bepaalde zorgaanbieders. Het is belangrijk dat je de wensen en behoeften die jij hebt in kaart brengt.

Eigen risico

Ook uit de hoogte van het eigen risico kun je vaak een keuze maken. Je kunt hiervoor eens kijken op goedkoopstezorgverzekering.nl. Wanneer jij vrijwel geen of maar een beperkt bedrag aan zorgkosten op een jaar maakt. Kan het raadzaam zijn om je eigen risico te verhogen. Hierdoor worden de premiekosten die je vaak maandelijks betaalt voor je zorgverzekering aanzienlijk lager.