Spring naar de content

Dit zijn de drie belangrijkste trends in de badkamer

Elk jaar is het komen en gaan van trends. Dit is natuurlijk ook het geval in de badkamer, want de stijl in deze ruimte verandert ook constant. Dit kan gedaan worden door de hele badkamer te verbouwen, maar ook door wat accessoires erin te zetten of door de muur een nieuw likje verf te geven. Hieronder vind je de belangrijkste trends van dit moment. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Zwart

Steeds meer zie je in een badkamer contrastkleuren verschijnen. Hierdoor wordt er dus ook steeds vaker gebruik gemaakt van zwart. Er worden zelfs toiletten gemaakt in het zwart, terwijl een zwart bad tevens verkrijgbaar is. Als je het iets rustiger aan wilt pakken dan kun je ervoor kiezen om zwarte kranen te installeren in de badkamer. Dit kan bijvoorbeeld bij het bad en de wastafel. Dit zal met name mooi zijn als de rest van de badkamer volledig wit is. Zo creëer je dus eigenlijk contrast, wat een stijl is dat steeds populairder wordt.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Tegels

Tegels zie je natuurlijk al best veel in badkamers, al is dat niet altijd meer het geval. Dit komt onder meer doordat de tegels zo nu en dan er wat saai uit zien. Toch hoeft dit echt niet meer zo te zijn. De tegels voor in een hoekdouche zijn tegenwoordig namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Ze hoeven dus niet meer beslist wit of zwart te zijn. In plaats daarvan kun je ze ook kopen in het blauw of roze, bijvoorbeeld. Zo kun je dus voor een mooie, kleurrijke douche zorgen. 

Hout

Daarnaast is het anno 2020 ook zeker aan te raden om natuurlijke materialen te verwerken in de badkamer, waarbij hout zonder twijfel het populairste materiaal is. Een potentieel nadeel van hout in de badkamer is dat het aangetast zal worden door het water van de douche of het bad. Eventueel kun je gebruik maken van een speciale olie om het hout te beschermen, maar het zal ook helpen om een douchewand aan te schaffen. Dit zal de spetters uit de douche tegenhouden waardoor het water dus het hout niet aan kan tasten.