Spring naar de content

De Bitcoin-koers en crypto-nieuws


Voordat je veilig kan investeren in Bitcoins is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de Bitcoin koers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Deze koers is echter geen onafhankelijk fenomeen. De koers van de Bitcoin wordt beïnvloed door onder andere de andere cryptocurrencies, door grote globale gebeurtenissen zoals de Coronacrisis en door het gedrag van grote internationale spelers zoals China en de EU. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het laatste Bitcoin nieuws. In dit artikel vind je een uiteenzetting van de huidige situatie van Bitcoins met het oog op haar verhouding tot de rest van de wereld.

China en de Bitcoin

Een beschouwing van de Bitcoin in de internationale arena levert veel verrassingen op. Alhoewel bij de totstandkoming van de Bitcoin vooral gemikt werd op financiële zelfbeschikking, zijn veel van de landen die haar steunen niet bepaald ambassadeurs van het vrije leven. Sinds de Chinese overheid een pro-cryptocurrency campagne is begonnen, komen er ongekend veel nieuwe Bitcoin-wallet adressen bij.

Europa en de Bitcoin

De EU en de VS zijn op particulier niveau belangrijke centra voor de ontwikkeling van cryptocurrency, wanneer het echter aankomt op de overheden en de banken is het veelal een verhaal van concurrentie met, of zelfs rechtzaken tegen de wereld van cryptocurrency. De Europese Centrale Bank heeft al stappen gezet naar een digitale euro. Zal deze nieuwe munt een nieuw publiek trekken of de strijd aangaan om het vertrouwen van de huidige gebruikersbasis van de Bitcoin te winnen? Ondertussen heeft de Britse belastingdienst de Bitcoin Exchange Coinbase zover gekregen om haar Britse klantgegevens gedeeltelijk te overhandigen. Veel gecentraliseerde beurzen zijn op een vergelijkbare manier kwetsbaar om door overheden te worden beïnvloed. Zorg dus dat je op de hoogte bent en blijft van het nieuws over Bitcoin zodat je geen nare verassingen krijgt over jouw investeringen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

De Verenigde Staten, de Bitcoin en Monero

Door de jaren heen heeft Trump er geen geheim van gemaakt dat hij tegen de Bitcoin is. Hij ziet de nieuwe  gedecentraliseerde digitale valuta als een bedreiging. Trump zegt dat hij cryptocurrency niet ziet als geld en dat de waarde ervan gebaseerd is op “thin air”. Hij is van plan strengere maatregelen en controles op cryptocurrencies te implementeren in zijn tweede termijn. Biden heeft zichzelf geen tegenstander van Bitcoin gemaakt en betuigt steun aan technologie en innovatie, zoals hij eerder ook al deed onder Obama. Toen was hij voorstander van cryptocurrency en de bijbehorende encryption, zolang de overheid maar toegang kon krijgen indien dit nodig was. Dit is mogelijk bij Bitcoins maar niet met Monero, een cryptomunt die volledig privé is. De Amerikaanse belastingdienst heeft daarom kort geleden een  miljoenencontract afgesloten met twee bedrijven om in te breken en de gegevens van Monero en haar gebruikers te bemachtigen. Als het deze bedrijven lukt of juist niet lukt, zou dit bijzonder negatieve of positieve gevolgen kunnen hebben voor de gebruikers van alle cryptocurrency. De waardes en eigenschappen van Monero zijn immers nauw met Bitcoin en andere digitale valutas verbonden.

De crisis, toekomst en de Bitcoin

De wereldeconomie heeft een ongelofelijke klap gehad toen de covid-19 pandemie in maart de markt op stelten zette. Twee koersen die hier ogenschijnlijk weinig last van hebben gehad zijn de die van goud en de Bitcoin. Volgens Nigel Green, CEO van de Devere Group, is het nog maar een kwestie van tijd tot Bitcoin de rol van goud als veilige haven overneemt. Een broze uitspraak aangezien de Bitcoin jarenlang juist bekend stond om haar volatiliteit. Tijdens deze crisis blijkt het  vertrouwen in de stabiliteit en de groei van de digitale munt echter groter dan ooit tevoren. Bloomberg-analist Michael McGlone voorspelt zelfs een mogelijke vertienvoudiging van de waarde van Bitcoins in de komende tien jaar, een voorspelling die haaks staat op Bloombergs reputatie als scepticus tegenover de digitale valuta. Hoe de toekomst van cryptocurrency er daadwerkelijk uit gaat zien, kan niemand met zekerheid zeggen. Blijf dus vooral goed op de hoogte van de koers en het nieuws. Niemand twijfelt er nog aan dat dit een van de meest vernieuwende en fascinerende wereldwijde economische projecten is in het informatietijdperk.