Spring naar de content

De mooiste bezienswaardigheden aan de Costa del Sol

Reizen is op het moment niet bepaald aan te raden, maar hopelijk zal dit veranderen in de toekomst. Dan is het ook zeker leuk om een keer de vliegtuig te nemen naar de Costa del Sol. Met behulp van de holiday rentals Costa del Sol kun je dan een prachtig huisje huren waardoor je helemaal klaar bent om te genieten van de Spaanse zon. Costa del Sol betekent natuurlijk niet voor niets zonnekust in het Spaans. Je zult waarschijnlijk veel tijd besteden aan de rand van het zwembad of op het strand, maar in deze Spaanse streek is veel meer te beleven. Hieronder vind je een paar prachtige bezienswaardigheden die je simpelweg niet mag missen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Ronda

Ronda is een relatief bekende stad in de Costa del Sol. Het is beroemd doordat het drie bekende bruggen heeft. Deze lopen over de rivier Guadalevi en de kloof El Tajo. Deze bruggen hebben de namen Puente Romano, Puente Viejo en Puente Nuevo gekregen. Overigens wordt de Puente Romano ook wel de Puente San Miguel genoemd, terwijl de Puente Arabe een andere naam is voor de Puente Viejo. Bovendien is Ronda één van de oudste steden van Spanje, waardoor het ontzettend veel geschiedenis heeft. 

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Alhambra

Eén van de populairste bezienswaardigheden in Spanje is Alhambra, een enorm middeleeuws fort en paleis gevestigd in Granada. Als je het Alhambra ook wilt bezoeken tijdens je vakantie, dan is het verstandig om vooraf zogenoemde skip-the-line tickets aan te schaffen. Zo zul je geen last hebben van de lange wachttijden bij deze attractie. Dit komt doordat er per half uur er maar 300 personen naar binnen mogen. 

Cabo de Gata

Ten oosten van de stad Almeria ligt het Cabo de Gata, wat een prachtig natuurreservaat is van maar liefst 34 duizend hectare land. Daar bovenop komt nog eens de 12 duizend hectare aan water. Het gebied kenmerkt zich door prachtige stranden en baaien, maar ook door de indrukwekkende en steile kliffen. Bovendien vind je in Cabo de Gata zoutmeren, maar ook kun je door het steppelandschap fietsen of wandelen. Vergeet ook niet de traditionele Spaanse dorpjes te bezoeken terwijl je in de omgeving bent.