Spring naar de content

Een klein kantoor in huis inrichten? Zo doe je het!

Thuiswerken is toch wel één van de meest gebruikte woorden van het jaar. Al steeds meer bedrijven wilden dat hun werknemers een paar dagen in de week thuis gingen werken, maar op het moment moeten zoveel mogelijk mensen dit doen vanwege de coronamaatregelen natuurlijk. Als dit ook voor jou geldt, dan wil je natuurlijk wel een handige werkplek hebben in huis. Mogelijk moet je hiervoor wat spullen opbergen, hiervoor kun je een opslagruimte huren. Vervolgens kun je aan de slag met het inrichten van je kantoor, wat mogelijk is met de onderstaande tips.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Bureaustoel

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Naar alle waarschijnlijkheid zul je veel uren per week doorbrengen achter je bureau in huis. Het is dan ook zeker van belang dat je op een goede stoel zit. Pak dus niet zomaar een stoel bij de keukentafel vandaan, maar gebruik echt een bureaustoel. Je lichaamshouding is namelijk van groot belang. Het is daarom aan te raden om een zogenoemde ergonomische stoel aan te schaffen. Op deze manier kun je in een optimale zithouding plaatsnemen achter je bureau waardoor je geen last van je rug, nek en schouders zult krijgen.

Groen

Natuurlijk wil je niet alleen comfortabel in je kantoor in huis kunnen zitten, maar je wilt het ook nog leuk en sfeervol inrichten. Hierbij zal groen hoe dan ook helpen, al doelen we hiermee niet specifiek op de kleur. Natuurlijk worden de planten en bloemen bedoeld. Groen geeft je kantoor namelijk een warme sfeer, terwijl planten ook nog je creativiteit en productiviteit zullen verbeteren. Dit is zowel bij kunstplanten als bij echte planten het geval. 

Verlichting

De herfst is weer aangebroken in Nederland en direct is het een stuk donkerder buiten dan normaal. Dit zie je natuurlijk ook terug in je woning. Toch zul je in je thuiskantoor genoeg licht moeten hebben, dus de verlichting is hartstikke belangrijk. Normaal gesproken is het bij een kantoor het beste om gebruik te maken van indirecte verlichting. Hierbij zal het licht naar boven gestraald worden, via het plafond zal het dan reflecteren. Dit zal resulteren in een sfeervolle verlichting waarbij je eigenlijk geen last hebt van schaduwen.