Spring naar de content

Financial lease voor ondernemers

Wanneer je werkzaam bent als zzp’er zal je vast en zeker zo nu en dan ingewikkelde beslissingen moeten nemen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het nemen van een beslissing met betrekking tot het doen van een grote investering. Een grote investering voor je bedrijf kan een bedrijfsauto zijn. Niet elke zzp’er beschikt over voldoende vermogen om een bedrijfsauto aan te schaffen. Gelukkig is het vandaag de dag mogelijk om een bedrijfsauto te leasen. Naast dat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen, heeft financial lease voor zzp’ers allerlei voordelen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De voordelen van financial lease

Wanneer je als ondernemer besluit om zakelijk een auto te leasen heeft dit een aantal voordelen. Wanneer je kiest voor occasion lease hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Wanneer je gebruik maakt van financial lease betaal je namelijk een vast bedrag per maand wat, voordat je het leasecontract aangaat, afspreekt. Daarnaast heeft financial lease voor zzp’ers veel belastingvoordeel. Wanneer je zakelijk een occasion leaset profiteer je namelijk van investeringsaftrek en renteaftrek. Wanneer je een leasecontract aangaat betaal je naast het maandelijkse bedrag ook een bepaald gedeelte aan rente. Daarnaast bepaal je zelf de looptijd van het contract.

De looptijd van het contract

Wanneer je een leasecontract afsluit, zit je hier vaak voor een periode aan vast. Wanneer je zakelijk een leasecontract aangaat hoeft dit niet altijd zo te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld onvoldoende bedrijfsresultaten behaalt, waardoor je het leasebedrag niet meer op kunt brengen, is het mogelijk om de auto in te leveren bij een leasemaatschappij. Je bent dus niet verbonden aan kosten die je moet betalen voor je bedrijfsauto op het moment dat je dit niet kunt. Je neemt dan contact op met de leasemaatschappij zodat het leasecontract ontbonden kan worden.