Spring naar de content
bron: carolien abbink

Pieter Omtzigt: ‘Er woedt een vulkaan in mij’

Dossiertijger, tegenmacht, burgerheld, running mate. En nu ook Volksvertegenwoordiger van het Jaar, vindt HP/De Tijd. CDA-parlementariër Pieter Omtzigt wil terug naar de menselijke maat in Nederland. ‘De top van de Belastingdienst heeft de kluit volstrekt belazerd!’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Willem Pekelder

We spreken af op Hof Espelo, een oogstrelend Twents landgoed, met eeuwenoude lanen en grazige weiden. In de verte ruist de Eschbeek en kwinkeleert de bonte specht. Het is een mooie herfstdag vandaag: droog en niet te koud. En hier, in de ‘achtertuin van Enschede’, is altijd iets te zien: picknickende vrouwen bij het oude koetshuis, voorbijschietende reeën en een oplegger met verrijdbaar toilet.

Maar nog geen Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid van het CDA. Zijn vertraging biedt ruimte om te overdenken wat een ingewijde van het CDA me pas vertelde. Dat Omtzigt een redelijk briljante man is: studies gevolgd aan Europese topuniversiteiten in Exeter en Rome. En op zijn 29ste al gepromoveerd in de econometrie. Dat achter zijn rationele uitstraling van dossierspitter heel wat emotie schuilgaat. Ja, dat hij zelfs een tamelijk romantische ziel is.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap