Spring naar de content

De keuken zorgt voor meer verbinding

Vroeger was de keuken het hart van het huis. De woonkamer was de nette kamer en alleen bedoeld voor visite en de zondag. In de keuken leefde men, daar gebeurde het. De keuken zorgt, als je het goed doet voor rust en meer verbinding. Iets dat we zeker in de huidige tijd wel kunnen gebruiken nu verbinding broodnodig is. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Een periode was de keuken in huizen klein en alleen voor koken en afwassen. Gelukkig zie je in nieuwe huizen steeds vaker meer oog en budget voor de keuken. En dat is goed want de keuken hoort samen met je woonkamer het hart van je huis te zijn. Een hart dat je moet laten kloppen. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het kloppende hart

De hang naar een grote ouderwetse keuken is dus terug. Een gezellige plek met een grote tafel waar je in de ochtend start met het ontbijt, waar je de krant leest of op je mobiel het nieuws checkt. Waar je elkaar steeds weer ontmoet, voor thee of koffie, voor de lunch of om in de avond tijdens het eten met elkaar de dag door te spreken of om spelletjes te doen. En een plek waar de heerlijkste geuren vandaan natuurlijk. 

In een modern milieubewust jasje

De gezelligheid van vroeger maar natuurlijk wel met de hedendaagse technieken. Geen op kolen gestookte fornuizen maar een inductiekookplaat die snel opwarmt, snel afkoelt en ook weer snel schoon is. Met water cookers om snel kokend water te hebben voor de thee of met geïntegreerde wijnkasten zodat er altijd een fles wijn op temperatuur ligt voor een gezellige middag of avond. De tijd van oog voor elkaar dus maar wel met de gemakken van nu. En met oog voor het milieu. Zoals voor de gaswinningsproblematiek. Want met inductie kun je gasloos koken. Gasloos koken betekent minder gas verbruiken waardoor er minder gas uit de bodem gehaald hoeft te worden. Zo draag je niet alleen bij aan je eigen gemak maar tegelijk ook aan het milieu. 

Meer ruimte

Een voordeel van een inductieplaat is dat je deze snel weer schoon is, het nadeel is de kras-gevoeligheid. Met een inductiebeschermer los je dat snel op. Daarnaast creëer je zo meer ruimte op het aanrecht als je niet aan het koken bent. Om in de ochtend de boterhammen te smeren of om glazen en hapjes neer te zetten tijdens een feestje. Een inductiekookplaat beschermer is soepel, vuil-en waterafstotend en handig in gebruik. Ga je koken rol je de beschermer op en na het koken leg je de beschermer weer over de kookplaat heen. Saai zijn ze overigens niet. Ze zijn er in veel verschillende printen en designs of met je eigen foto erop. Ook leuk als cadeau voor de feestdagen dus.