Spring naar de content

Van het kleinste kamertje vol prullaria tot een Spartaans ingerichte wc

Het kleinste kamertje oftewel onze wc komt er in sommige woningen bekaaid vanaf, maar in veel gevallen wordt het er vol gezet met spullen die de tijd doen verdrijven. Als je er een poosje door wilt brengen hoef je je daar in de meeste huishoudens niet te vervelen. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Een rondje Pinterest laat zien dat ons kleinste kamertje voer is voor creatievelingen die zich in een kleine ruimte willen uitleven. Soms gaat een professioneel ontwerper erop los, een andere keer zijn het de bewoners zelf die het aandurfden. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hoe je een wc-rol ophangt

Lijkt de wijze van ophangen van een wc-rol al een creatief proces, de voorraad rollen een goede plaats geven is een nog grotere uitdaging. Er worden houten bomen opgetuigd waaraan de rollen bevestigd kunnen. Manden, leren lussen, plankjes en lades bieden plaats aan het wc-papier. Wie nog besluit zijn rollen gewoon op de grond te zetten of over een wc-rolhouder te schuiven is onmogelijk ouderwets. 

Dat het toilet dé plek is waar de nieuwe kleur verf voor de logeerkamer in uitgetest kan worden, wordt ook direct duidelijk. Een toiletruimte helemaal in zwart, paars of roze? Ze zijn er. Met muren beplakt met stickers ook. Toiletten vol schilderijtjes, gedichten, boeken, strips en kalenders zijn er eveneens. Je hoeft je er niet te vervelen. 

Het gaat toch vooral om ‘schoon’

De wc leent zich ook voor het plaatsen van heilige beelden, manden vol zeepjes, kaarsen in alle mogelijke kleuren en oude kentekenplaten. Zo gek als ook maar ingericht is, de meeste mensen vallen toch voor schoon. Hoe decoratief de ruimte ook is. 

De basis blijft in veel gevallen die witte wc-pot, alhoewel in de jaren zeventig de kleur groen, geel of bruin ook werd gezien. Tegenwoordig gaan we een wc kopen die schoon, fris en op maat is. Daarmee wordt bedoeld dat je kunt kiezen wat bij je past. Ga je voor diepspoel of vlakspoel, hangend of staand, met of zonder bidet? 

En last but not least: een toiletpot in de kleur zwart is in opkomst. Verzin daar maar eens een mooie styling omheen. Je kunt er helemaal op los gaan. Of je houdt het simpel en kiest voor een Spartaans toiletbezoek met louter de pot in het midden en de rol binnen handbereik.