Spring naar de content

Hier moet je op letten bij het kopen van een rubberboot

De zomer is inmiddels afgelopen in Nederland, waardoor het niet echt meer goed weer is om het water op te gaan. Toch is het goed om nu alvast een rubberboot aan te schaffen, zodat je direct als de zon weer gaat schijnen de Nederlandse wateren kunt verkennen. Ga je voor een elektrische boot? Vergeet dan niet om acculaders te kopen, zodat je goed voorbereid op weggaat. Ook de rubberboot kopen moet gebeuren, waarbij dit artikel je zult helpen. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hoeveel personen?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Allereerst is het nodig om te bepalen wat het formaat van de rubberboot moet zijn. Toch kun je dit beter op een andere manier doen. Namelijk door te bepalen hoeveel personen er in de boot moeten passen. Zo heb je een rubberboot waar je puur alleen in kunt zitten, maar er zijn ook exemplaren verkrijgbaar waar je met vijf mensen tegelijk in kunt. 

Bodem

Vervolgens moet je ook beslissen wat voor type bodem je rubberboot moet hebben. Hierbij heb je drie opties. Zo kun je kiezen voor een exemplaar met een aluminium bodem, wat extra stabiel en stevig is. Bovendien valt dit qua onderhoud mee. Daarnaast is een rubberboot met luchtbodem ook mogelijk, waarmee een V-bodem gecreëerd wordt. Hierdoor kun je beter varen met de boot. Een rubberboot met lattenbodem is de laatste mogelijkheid. 

Hoeveel PK?

Daarnaast zul je ook moeten bepalen hoeveel PK je rubberboot nodig heeft. Hoe meer de boot moet kunnen dragen en hoe sneller de boot moet kunnen, hoe meer PK je zult nodig hebben. Bij een exemplaar waar twee personen in passen zul je al minimaal 2,5 PK nodig hebben. Bij vier personen zal het minimale PK al stijgen naar 10, terwijl je bij een rubberboot voor zes personen ten minste 20 PK moet hebben.

Laatste filters

Door de afgelopen drie stappen te doorlopen zul je niet veel rubberboten meer hebben waaruit je kunt kiezen. Toch zijn er vast nog een paar opties over. Om dan alsnog een keuze te kunnen maken kun je onder meer filteren op kleur, wat kan als je bijvoorbeeld perse een oranje rubberboot wilt. Natuurlijk kun je ook filteren op budget.