Spring naar de content

Hoe kan ik zonder technische kennis een webwinkel beginnen?

Je wilt een webwinkel beginnen, leuk! Misschien werk je al jaren bij hetzelfde bedrijf en heb je zin in wat anders, of misschien heb je tijd over die je productief wilt gebruiken. Veel mensen denken dat ze heel technisch moeten zijn om een webwinkel te beginnen, maar dat is helemaal niet het geval. In deze blog vertellen we je er meer over. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Niet technisch? Kies voor een SaaS webshop

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Als je niet technisch bent en je wilt toch een webshop beginnen, kies dan voor een SaaS webshop, en niet voor een Open Source webshop. Maar wat is nu het verschil tussen die twee? Bij een SaaS webshop huur je als het ware de software voor een bepaald maandbedrag, waar ook de hosting bij in zit. De software is al voor een groot deel kant en klaar. Het enige dat je zelf moet doen is dingen zoals producten en foto’s toevoegen en de webshop aanpassen naar je eigen stijl door kleuren, afbeeldingen en je logo toe te voegen.  

Hoe zit het dan met een Open Source webshop?

Bij Open Source software ligt dat heel anders. Deze software kun je gratis gebruiken, alleen je moet alles helemaal zelf programmeren. Of je moet hiervoor een andere partij inschakelen als je dus zelf die technische kennis niet hebt. Het klinkt leuk en je bent natuurlijk heel vrij om zelf allerlei functionaliteiten te bouwen, maar je moet dan wel goed weten wat je aan het doen bent. Je moet ook je eigen online marketing uitvoeren. En als je hiervoor een seo specialist inschakelt omdat je het zelf niet kunt, moet je er rekening mee houden dat er veel tijd in gaat zitten en dat je dus voor een heel hoog kostenplaatje komt te staan. Een ander nadeel is dat bij Open Source de hosting kosten niet zijn meegenomen, dus daar moet je apart voor betalen. Zo kom je al snel op veel kosten.