Spring naar de content
bron: anp

Worstelen met de kieslijsten

Nog even en de campagne voor de Tweede Kamer-verkiezingen van 2021 barst los. Partijen als D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren proberen met nieuwe namen op hun kandidatenlijsten te redden wat er te redden valt. Forum voor Democratie en het CDA doen het met bekende namen.  

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Frans van Deijl

Nieuw bloed

Joost Eerdmans

Joost Eerdmans staat op plek vier van de kandidatenlijst van Forum voor Democratie, maar je vraagt je toch af waarom eigenlijk niet op twee, op de plek van Baudets maat Hiddema, die toch al op leeftijd is (76 jaar) en die de afgelopen termijn zelden de indruk wekte veel zin te hebben in het werk als volksvertegenwoordiger. Als het de impliciete bedoeling van Eerdmans kandidatuur is geweest om hem ooit of misschien zelfs binnen afzienbare tijd de nieuwe leider van FvD te laten worden, dan moet hij eerst nog wel in de Kamer terecht zien te komen. En als de peilingen niet al te zeer bedriegen, dan wordt het nog een klus voor Baudet om er überhaupt vier binnen te harken.

Het kan verkeren met Forum. In maart 2019 was de partij nog de grootste partij bij de Provinciale Statenverkiezingen (in de Eerste Kamer kreeg de partij dertien zetels, waarvan er tien overbleven na het vertrek van Henk Otten en twee mede-
standers). 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 4 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap