Spring naar de content
bron: anp

Ferd Grapperhaus: advocaat die overal onderuit komt

Uitgerekend de minister van Justitie en Veiligheid lag tijdens de coronacrisis onder vuur omdat hij zich tijdens zijn huwelijk niet aan zijn eigen regels hield. Vriend & vijand over Ferd Grapperhaus (61). ‘De minister doet niks concreets, behalve het rondstrooien van zakjes geld.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Astrid Theunissen

"Ferdinand was mijn kleine neefje, we schelen vierenhalf jaar. Ik logeerde geregeld bij hem en zijn twee oudere zussen in Wassenaar. Het was een gezellig gezin, niet strenggelovig en moderner dan het onze. De kinderen zeiden ‘je’ en ‘jij’ tegen hun ouders, kochten singletjes, draaiden The Beatles en lazen stripboeken. Ferd is nog steeds een stripfreak en helemaal gek van Kuifje. 

“Iedereen bij Ferd thuis was goedgebekt en had altijd een snedige opmerking klaar. Hij moest zich als jongste staande houden en is daardoor nog beter gebekt geworden dan zijn zussen. Hij speelde ook net zo fanatiek Monopoly als iedereen en als hij verloor, kon hij het Monopolybord door de kamer slingeren. Hij kan nog steeds weleens driftig worden, vooral op zichzelf. Als hij zijn teen stoot, ontploft hij. Je schrikt je een hoedje.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap