Spring naar de content

Uit welke soorten bureaus kun je kiezen?

Een bureau is natuurlijk al jarenlang een onmisbaar meubel in een kantoor of bedrijfspand, maar inmiddels heeft ook iedereen wel zo’n stuk meubilair in huis staan. Dit komt natuurlijk door het coronavirus, wat ervoor heeft gezorgd dat veel mensen in Nederland zoveel mogelijk thuiswerken. Het bureau is waar je dus hard aan het werk bent, maar ook waar je ideeën en concepten bedenkt. Bovendien zien veel mensen het als hun eigen plekje op de werkvloer of natuurlijk in huis. Staat een bureau kopen op je to do lijstje? Je zult dan onder meer gaan bepalen wat voor soort bureau je wilt, want er zijn namelijk meerdere opties. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Hoekbureau

Zo kan je keuze onder andere vallen op een hoekbureau. Dit zal met name een goede optie zijn als je een bureau nodig hebt met ontzettend veel ruimte. Je zit dan namelijk wel goed bij een hoekbureau. Toch is zo’n exemplaar niet altijd even praktisch. Doordat het veel ruimte biedt aan jou als gebruiker, zal het natuurlijk ook veel ruimte innemen. Een hoekbureau is niet altijd mogelijk. Je kunt zo’n variant trouwens ook vinden in verstelbare uitvoeringen waardoor je er ook een stabureau van kunt maken. 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Slingerbureau

Een slingerbureau maakt het mogelijk om traploos de hoogte te verstellen. Zo is een zithoogte van 88 centimeter mogelijk, maar kun je er ook een stahoogte van maken. Dit zal ongeveer 125 centimeter hoog zijn. Dit doe je met behulp van een zwengel. Zo kun je dus handmatig de hoogte van het bureau te verstellen. Dit soort bureau is met name ideaal voor de flexwerkplekken, maar ook voor mensen die ervan houden om zo nu en dan te veranderen van zithouding. Wil je juist wat hoger zitten met behulp van een kruk? Een slingerbureau is dan ook geschikt! 

Elektrisch zit sta bureau

Dit type bureau is ontzettend eenvoudig te verstellen in hoogte. Het is hierdoor dan ook een soort bureau dat vaak wordt gebruikt voor een dynamische werkplek. Dit is namelijk een zit sta bureau dat je elektrisch kunt verstellen, wat ontzettend gemakkelijk is om te doen. Je hoeft namelijk alleen maar op een knop te drukken om het bureau op je gewenste hoogte te zetten. In de meeste gevallen kan het kantoormeubel niet hoger dan 130 centimeter gezet worden. Zo kun je dus gemakkelijk afwisselen tussen het staand en zittend werken. Ook kun je diverse actieve houdingen aannemen tijdens je werkdag.

In hoogte instelbaar bureau

Daarnaast kun je ook kiezen voor een bureau die je in hoogte kunt instellen met behulp van een inbussleutel. Normaal gesproken zijn ze instelbaar tot een zithoogte van 86 centimeter, waarmee het voldoet aan de Europese en Nederlandse NPR norm. Daarnaast kun je ze ook lager instellen. Sterker nog, je kunt ze zelfs lager instellen dan de elektrische en slinger bureaus. In hoogte instelbare bureaus zijn daarentegen niet echt geschikt om met enige regelmaat van hoogte te verstellen. Het is zelfs beter om dit maar één keer te doen en daarna nooit weer met een inbussleutel in de weer te gaan.