Spring naar de content

De 5 best beoordeelde zorgverzekeraars

Tot en met 31 december is het mogelijk van zorgverzekeraar te wisselen. Jaarlijks doen ongeveer een miljoen Nederlanders dit. Wil ook jij weten of een andere verzekeraar of een ander pakket interessanter is? Zorgverzekeringen kun je tegenwoordig gemakkelijk en snel online met elkaar vergelijken. Zowel als het gaat om alleen maar een basiszorgverzekering, als aanvullende pakketten voor bijvoorbeeld de tandarts, fysiotherapeut, of een vergoeding voor een bril of contactlenzen. Veel mensen baseren hun keuze vooral op de prijs. Geen gekke gedachte, want het is natuurlijk zonde als je meer betaalt dan nodig is. Maar de prijs (of eigenlijk premie) alleen zegt niet alles.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Premie, inhoud en kwaliteit van zorgverzekeringen

Er zijn nog meer zaken die bepalen hoe tevreden klanten ermee zijn. Zoals dat voor ieder product of iedere dienst die wordt aangeboden geldt. Je kunt immers wel iets het goedkoopst aanbieden, maar als de kwaliteit onvoldoende is heb je geen tevreden klanten. Verwacht je veel zorg nodig te hebben? Dan is het belangrijk tijdens het zorgverzekeringen vergelijken om op meer aspecten te letten. Kijk dan niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en inhoud van de verzekeringen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Om mensen een zo goed mogelijk keuze te laten maken voor een zorgverzekering heeft Zorgwijzer ook dit jaar weer onderzoek gedaan naar hoe zorgverzekeraars beoordeeld worden. Bezoekers van de website konden zorgverzekeraars beoordelen op zorgpremie, zorgkeuze, dekking en service. Hieronder lees je welke zorgverzekeraars dit jaar het best beoordeeld werden.

  1. DSW: 8,7. Ook dit jaar (net als vorig jaar) verkozen tot de best beoordeelde zorgverzekering. De verzekeraar wordt vooral gewaardeerd om zijn klantvriendelijkheid, snelle betaling van declaratie, transparantie en communicatie.
  2. Stad Holland (gelieerd aan DSW): 8,7 (hetzelfde cijfer als DSW maar deze laatste is uitgeroepen als winnaar vanwege een groter aantal reviews). Klanten van deze verzekeraar hebben vooral veel lof voor de uitgebreide dekkingsmogelijkheden en goede service.
  3. Pro Life (onderdeel van Achmea): 8,4. Deze verzekeraar krijgt vooral veel waardering door de christelijke waarden en normen en goede wachtlijstbemiddeling.
  4. Ditzo (onderdeel van a.s.r.): 8,3. Deze zorgverzekeraar heeft deze plek vooral gehaald door de hoogste score voor de zorgpremie terwijl mensen ook erg tevreden zijn over de zorgkeuze.
  5. ONVZ: 8,2. Klanten van deze zorgverzekeraar zijn vooral te spreken over de zorgkeuze, dekking en service.

Kost kwaliteit automatisch meer?

De premie voor de zorgverzekering is voor veel mensen een groot onderdeel van de maandelijkse vaste lasten.  De grote vraag is dan of de hoge beoordeling van de vijf verzekeraars ook standaard vertaald wordt in een hoge premie. Dit is gedeeltelijk het geval. Voor de basisverzekering van Stad Holland wordt een premie gevraagd van 133 euro per maand bij 375 euro eigen risico. Ook DSW is niet goedkoop, hierbij kost de basisverzekering 124,50 euro. Het werd in het lijstje met de top vijf al genoemd, maar Ditzo is een opvallende uitschieter. Hier ben je aanzienlijk goedkoper uit, aangezien zij slechts 109,85 euro per maand rekenen voor de basisverzekering.