Spring naar de content

Een veilig huis begint bij het juiste slot

Heb jij ook liever dat alleen de mensen die jij binnen wil, binnen kunnen komen? Aangetoond is dat er in de winter meer inbraken zijn. Met een goed slot, hou je de meeste inbraken tegen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Kiezen voor een keurmerk

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De kwaliteit van een slot wordt aangegeven met sterren. Zo kan een slot met de SKG*** keuring een inbraak tot wel 5 minuten vertragen. Omdat dit de kans ‘gepakt worden’ verhoogd, zal een inbreker snel weg gaan. Hierdoor is het slot op zichzelf al een goede barrière tegen inbrekers. Wil je een stapje verder, dan combineer je het SKG*** slot met een SKG*** veiligheidsschild.

Wat is kerntrekbeveiliging?

Kies je een cilinderslot met kerntrekbeveiliging, dan is je slot beschermd tegen de meest voorkomende manier van inbraak: kerntrekken. Een kerntrekbeveiliging zorgt ervoor dat de inbreker niet de kern van de cilinder eruit kan trekken. Ook een hardstalen brug is een extra beveiliging bij een cilinder. Deze krachtige brug bevindt zich in het midden van de cilinder en maakt het lastig de cilinder te breken. Goedkopere cilinders hebben een brug van plastic die door inbrekers relatief makkelijk te breken is.

Gelijk sluitende cilindersloten

Heb je meerdere sloten nodig, dan kun je er voor kiezen dat je die cilindersloten met dezelfde sleutel kunt bedienen. Heel handig. Let wel op, als je een sleutel verliest, dien je dus alle sloten te vervangen.  

Meer mogelijkheden

Heb je deuren die je aan één zijde altijd snel moet kunnen openen? Dan is een cilinder met aan één zijde een draaiknop een goede oplossing. Deze cilinders worden ook knopcilinders genoemd. Zo kun je bij brand of paniek snel naar buiten zonder dat je eerst op zoek moet naar de sleutel. Precies ook de reden dat de brandweer een cilinderslot met knop vaak aanraadt bij vluchtdeuren.

Is er bij de deur waar je een knopcilinder wil gebruiken een raam aanwezig of is het op een andere manier vanaf de buitenkant duidelijk zichtbaar dat het een knopcilinder is, dan wordt het gebruik afgeraden omdat het dan juist inbraakgevoeliger is.