Spring naar de content

Het MotoGP seizoen barst van de spanning

Ook na de Grote Prijs van Aragón is de spanning nog altijd te snijden in het MotoGP seizoen. Met Alex Rins verscheen er zelfs al voor de achtste keer een andere winnaar tijdens deze jaargang. De Spanjaard die rijdt voor Suzuki wist zijn landgenoot Alex Márquez, die rijdt voor Honda, maar net voor te blijven. Hij wist zo voor de tweede keer achter elkaar op de tweede plaats te eindigen. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

De WK-stand

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Er was een andere Suzuki coureur die eigenlijk nog de beste zaken deed tijdens die race weekend, namelijk Joan Mir. Met zijn derde plaats wist hij de leiding over te nemen in de WK-stand van Fabio Quartararo, ondanks dat de Fransman nog op poleposition was begonnen. Zelfs in het beste live casino zullen niet veel mensen hebben voorspeld dat het een dergelijk spannend seizoen kon worden, maar toch wordt het alsmaar meer fascineren. 

Raceverloop

Naarmate de race vorderde verloor de Fransman echter alsmaar meer terrein. Uiteindelijk leverde hem dat niet meer op dan een zeer teleurstellende 18de plaats. Wat dat betreft beleefden de nummer een en twee van de race een veel betere dag. Zij startten vanaf de respectievelijk tiende en elfde plaats maar wisten tijden de Grand Prix veel goed te maken op hun concurrenten, met uiteindelijk de hoogste podiumplaatsen tot gevolg. Het had niet veel gescheeld of Márquez had Rins nog kunnen passeren, zo gaf de Suzuki rijders zelf na de race toe. Hoewel zijn achterband niet veel meer over had slaagde hij er toch in de winst over de streep te trekken.

Nieuwe leider

De nieuwe leider luistert dus naar de naam Joan Mir. Met zijn podiumplaats slaagde hij erin Quartararo van de koppositie in het klassement te stoten nadat deze een vrij dramatische dag beleefde. Mit staat inmiddels op een totaal van 121 punten waarmee hij er 6 voorstaat op de Fransman. De nummer drie volgt weer op exact hetzelfde verschil in punten daarachter. In totaal zijn er nog 4 races te gaan waardoor alles nog helemaal open ligt. Dat belooft dus een groot spektakel te gaan worden in de komende raceweekende, net zoals het de afgelopen tijd al vaker is geweest. 

Achterstand

Alex Márquez wist tweede te worden en reed een uitermate goede race in Aragón. Dit was alweer zijn tweede podiumplaats op rij. In de strijd om het kampioenschap staat hij echter te ver achter om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Zijn broer Marc Márquez werd reeds zes keer wereldkampioen maar staat dit seizoen na een val in de eerste race al een tijd aan de kant.