Spring naar de content

Afvallen, dat kun je doen met GLI

Heb je last van overgewicht? Mogelijk ben je dan op zoek naar naar een manier om af te kunnen vallen, dit kun je bijvoorbeeld doen met een gecombineerde leefstijl interventie. Kortweg wordt dit ook wel GLI genoemd. Dit is een programma waarbij je begeleid zult worden zodat je de slechte gewoontes aan de kant gaat schuiven. Bovendien zul je geholpen worden om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten. Dit is dus de perfecte combinatie om kilo’s te verliezen. Bovendien zal het vergoed worden vanuit de basisverzekering, dus als bij het zorgverzekering vergelijken hoef je niet een aanvullende dekking af te sluiten. Je moet hiervoor trouwens wel voldoen aan een aantal voorwaarden. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Wat is gecombineerde leefstijl interventie?

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

GLI is een programma dat je dus kan helpen om gewicht te verliezen. Hierbij is het ook zeker de bedoeling om je gezondheidsrisico’s te verlagen, wat je dus kunt doen met gecombineerde leefstijl interventie. Tijdens dit programma zul je bovendien begeleid worden. Als het goed is ga je hierdoor meer bewegen en gezonder gaan eten. Bovendien helpen de GLI begeleiders je ook om de slechte gewoontes aan te passen. Diverse professionals in de zorg bieden een gecombineerde leefstijl interventie aan. Dit geldt bijvoorbeeld voor voedingsdeskundigen en fysiotherapeuten, maar een GLI programma kun je tevens volgen bij leefstijladviseurs. Ook kun je een combinatie van hun kwaliteiten en expertises inzetten tijdens de GLI programma. 

Hoe ziet gecombineerde leefstijl interventie eruit?

Ben je inmiddels geïnteresseerd in GLI? De kans is groot dat dan je ook graag wil weten hoe zo’n programma om af te vallen er precies uit zal zien. Dat valt eigenlijk heel simpel uit te leggen. Gecombineerde leefstijl interventie is namelijk een traject van twee jaar, terwijl het ook zal bestaan uit twee fases. De eerste fase zal ongeveer een half jaar tot een jaar duren. De onderhoudsfase, wat het tweede deel is, zal langer duren. Dit vult namelijk de rest van het programma. Je zult tijdens GLI individuele en/of groepssessies volgen. Hierbij zal in deel 1 een focus liggen op je gedrag, beweeg- en voedingspatroon, terwijl de onderhoudsfase juist bedoeld is om je nieuwe gewoontes ook echt vol te houden.