Spring naar de content

Besparen op je autoverzekering doe je met deze tips

Voor veel mensen is de autoverzekering een flinke kostenpost. Het liefst kom je hier dan ook van af, maar dat is alleen mogelijk door je auto te verkopen. Zo’n verzekering is immers verplicht in Nederland. Je auto verzekeren moet dus beslist. Gelukkig is het mogelijk om te besparen op de autoverzekering. Het loont dan ook echt om elk jaar even alle opties met elkaar te vergelijken. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat je geld bespaart op je autoverzekering, wat je voor een groot deel zelf in de hand hebt met de onderstaande tips.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Eigen risico verhogen

Door het eigen risico te verhogen zul je in de meeste gevallen de algehele kosten van de autoverzekering kunnen verlagen. Het eigen risico is trouwens het bedrag dat je zelf zult moeten betalen per schadegeval. Vreemd genoeg doen heel weinig mensen dit bij autoverzekeringen, terwijl het percentage van mensen die het eigen risico verhogen bij hun zorgverzekering een stuk hoger ligt. Alsnog zal het geen kwaad kunnen om je eigen risico iets hoger te zetten. Heb je een kleine schade? Betaal de kosten dan zelf, zo zul je geen no-claimkorting verliezen en nog meer kunnen besparen.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Details vergelijken

Bij het vergelijken van de autoverzekeringen zal opvallen dat er grote verschillen zitten tussen de Nederlandse verzekeraars. Zo zijn er maatschappijen die focussen op een specifieke groep consumenten. Deze groep zal dan aangesproken worden met behulp van een aantrekkelijke premie. Mogelijk zou het kunnen dat jij van het ene op het andere jaar ineens niet meer onder deze klanten valt. Dit zou kunnen doordat je een andere auto hebt gekocht, maar ook doordat je te oud bent geworden of omdat je verhuist bent naar een andere regio in ons land. Je premie zal hierdoor duurder uitvallen.

Dekking controleren

Ook is het verstandig om goed na te gaan welke soort dekking je nou daadwerkelijk nodig hebt. Een WA verzekering is hoe dan ook verplicht in ons land, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor beperkt casco of zelfs allrisk. WA is natuurlijk de goedkoopste versie, maar dit betekent niet dat het altijd een geschikte keuze is. Is je auto nog gloednieuw? Het is dan beter om te kiezen voor de allrisk dekking. Als je vierwieler juist al een stuk ouder is, is het een goed idee om te kiezen voor WA. Bij oldtimers kun je dit overigens beter niet doen vanwege de hoge waarde.