Spring naar de content

Auto leasen als ondernemer? Check eerst goed de voorwaarden!

Tijd voor een nieuwe leaseauto voor de zaak? Even een paar offertes aanvragen, vergelijken en kiezen maar! Zo simpel zou het uitzoeken van een nieuwe leaseauto mét kloppend leasecontract eigenlijk moeten zijn. De realiteit is anders met vaak onduidelijke voorwaarden. Onafhankelijk vergelijkingsplatform debesteleasedeal.nl brengt daar verandering in.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Ondernemers hebben vaak geen tijd en zin om de pagina’s tellende leasevoorwaarden door te nemen wanneer ze een auto gaan leasen. „Het leasen van een auto is niet transparant genoeg. Dit komt omdat de voorwaarden van een leasecontract bij leasemaatschappijen grote verschillen bevatten. Nu vergelijken ondernemers vaak op prijs en is dat uiteindelijk de doorslaggevende factor. Niet verstandig omdat de harde afspraken in de kleine lettertjes staan.” Aldus mede-eigenaar Floris Mulder.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De beste leasemaatschappijen op één plek

Lease je een auto, dan wil je deze afnemen bij een leasemaatschappij die bij je past en de voorwaarden hanteert die overeenkomen met jouw wensen. Bij debesteleasedeal.nl kun je terecht voor het onafhankelijk vergelijken van de beste leasemaatschappijen in Nederland. Of het nu gaat om operational lease, shortlease of een andere leasevorm. Hierdoor maak je een objectieve vergelijking en rijd je altijd met de beste prijs én de beste voorwaarden.

In één oogopslag de beste deal

Binnen 48 uur ontvang de klant een overzichtelijke leasevergelijker, maar daar stopt de service niet. „Naast de vergelijking uit de markt staan we ondernemers ook bij met persoonlijk leaseadvies op maat. Zo neemt één van onze lokale Lease Adviseurs (VNA gecertificeerd) contact met je op om de leasevergelijker door te nemen en je te adviseren van A tot Z. In begrijpelijke taal leggen we uit wat er in de offertes en voorwaarden staat. Zo weet de klant in één oogopslag welke leasemaatschappij de beste deal voor hem of haar heeft.” Zegt mede-eigenaar René Meijer.

Wij vinden dat iedereen de beste deal verdient

Mulder: „Wij vinden dat iedereen de beste deal verdient en het mooiste is: onze service is volledig gratis voor onze klanten. We ontvangen een eenmalige vaste vergoeding van de leverende leasemaatschappij. De vergoeding die we krijgen speelt geen rol in de uitkomst van de leasevergelijker. We zijn volledig onafhankelijk en niet gebonden aan welke aanbieder dan ook. Het maakt ons dus niet uit welke leasemaatschappij de klant uiteindelijk kiest.”

Snelle groei in het aantal aanvragen

Meijer: „Op dit moment zien wij een sterke toename in het aantal aanvragen voor een onafhankelijk vergelijk. Veel ondernemers benaderen ons om vooraf duidelijkheid te krijgen over de kleine lettertjes en onderliggende leasevoorwaarden.” Mulder vervolgt: “Veel ondernemers die wij spreken zijn verrast over hoge inleveringskosten nadat de leaseauto is ingeleverd. Kosten zoals doorbelasting herstelkosten van niet gemelde schades of dat er slechts een deel van de minder verreden kilometers worden verrekend. Teleurstellingen en voor de leaserijder hoge extra kosten. Ondernemers willen simpel online leaseoffertes kunnen vergelijken op basis van prijs én voorwaarden, zonder addertjes onder het gras. Wij voorzien in deze behoefte en onze verwachting is dat deze trend alleen maar zal toenemen”.