Spring naar de content
bron: gabriel kousbroek

Onder huisarrest

Zelfs G.H.B. bleek niet immuun voor het virus uit Wuhan en is nu noodgedwongen met zijn huishoudster Agaath aan huis gekluisterd. Helaas is de voorraadkast al snel leeg en laat Agaaths spaghetti alla bolognese te wensen over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: G.H.B. Hiltermann

De berichten over mijn dood zijn sterk overdreven, vrienden. Ik weet niet welke snoodaard rondbazuinde dat ik het Chinese Wuhan-virus had opgelopen, maar ach: vergeving is de geur die viooltjes afgeven aan de voet die ze verpletterd heeft. 

Feit is dat ik ben aangestoken door mijn interieurverzorgster Agaath en die heeft het weer opgelopen toen ze boodschapjes deed bij slagerij De Leeuw of bij groentejuwelier Kamman. Maakt u zich geen zorgen, hoor, want ik voel mij zo fris als een hoentje. Ik heb zoals u weet de ontberingen van het jappenkamp doorstaan en verschillende Elfstedentochten uitgereden, dus ik laat mij niet klein krijgen door zo’n laf en onbenullig Aziatisch smetstofje. Tijdens het uitlaten van mijn hondjes merkte ik echter dat de goegemeente en zelfs het falderappes achteruitdeinsde zodra ik voorbij schreed over de grachten en het leek mij daarom wijselijk om mijzelf onder huisarrest te plaatsen. 

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap