Spring naar de content

Verduurzamen is het goede voornemen van 2021

Wie zijn geld slim wil investeren, doet er goed aan om de woning of het bedrijfspand te verduurzamen. Volgens Peter Viveen, bouwkundig ingenieur van Verbouwkosten.com, is kiezen voor verduurzaming om meerdere redenen een verstandige keuze.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Je zuurverdiende geld op de spaarrekening laten staan levert namelijk geen rendement meer op. En door je woning of bedrijfsvestiging te verduurzamen, wordt je vastgoed meer waard, bespaar je op de energierekening én doe je iets goeds voor het milieu. Maar op welke manieren kun je slim verduurzamen?

Plaats kunststof kozijnen

Een slimme manier om vastgoed duurzamer te maken, is door het oude houten kozijnwerk te vervangen door kunststof kozijnen. Kunststof is om meerdere redenen een duurzame keuze. Zo staat kunststof erom bekend dat dit materiaal uitstekend isoleert. Niet alleen warmte, maar ook geluiden worden geabsorbeerd. De lange levensduur van kunststof kozijnen maakt dit materiaal nog eens extra duurzaam. Kunststof gaat decennialang probleemloos mee.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Mocht je ooit van je kunststof kozijnen af willen? Dan kan het materiaal goed gerecycled en hergebruikt worden. Ten slotte hebben kozijnen van kunststof nauwelijks onderhoud nog: ze hoeven niet, zoals bij hout wel het geval is, periodiek geverfd te worden.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op een plat dak of schuine dak, bedrijf of winkelpand te installeren, kun je ook flink verduurzamen. Je maakt hiermee voortaan gebruik van natuurlijke zonne-energie en helpt om de CO2-uitstoot van fossiele brandstoffen te beperken. Zonnepanelen kun je zowel huren als kopen en hebben als grote voordeel dat je ze binnen zo’n zes tot acht jaar weer terugverdiend hebt. Je verduurzaamt dus niet alleen, je bespaart eveneens fiks op de energiekosten.

Laat een glaszetter HR++-glas plaatsen

In woningen ontsnapt er veel energie doordat de beglazing van veel huizen in Nederland nog steeds weinig duurzaam is. Veel woningen en bedrijven in ons land hebben helaas nog enkele glas. Door dit glas te vervangen door extra isolerend glas, ook wel bekend als HR++- of HR+++-glas, houdt je veel meer warmte binnen en verstook je aanzienlijk minder gas. En dat is financieel aantrekkelijk, maar ook een prima methode om te verduurzamen!