Spring naar de content

Rob Muntz en Arthur van Amerongen presenteren: De Potkast #8, Margriet Marbus over Julio Poch

Het Koninklijk Huis heeft mogelijk geprobeerd het onderzoek naar de Argentijns-Nederlandse oud-piloot Julio Poch te beïnvloeden. Dat blijkt uit het rapport dat de commissie Machielse maandag over de zaak heeft gepubliceerd. Poch werd verdacht van deelname aan dodenvluchten in opdracht van de Argentijnse dictator Jorge Videla, maar werd vrijgesproken. Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, was minister in diens militaire regering.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Journaliste en schrijfster Margriet Marbus beet zich de afgelopen jaren als een pitbull vast in de zaak-Julio Poch en publiceerde er uitgebreid over. Ze komt uit de vliegwereld en haar man is piloot. Vanaf het begin wist ze dat het verhaal van de Argentijnse en de Nederlandse regeringen niet klopte. Ze vertelt haar verhaal aan Muntz & Van Amerongen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Luister hier de podcast

Bekijk hier de zoomcast