Spring naar de content

Is het mogelijk om geld te lenen met een negatieve BKR-registratie?

In Nederland zal er een negatieve BKR registratie op je naam komen als het je structureel niet gelukt is om op tijd je lening af te betalen. Dit kan natuurlijk gebeuren om wat voor reden dan ook. Als je negatief geregistreerd staat bij het BKR, wat staat voor Bureau Krediet Registratie, dan denken mensen dat het niet meer mogelijk is om geld te lenen. Toch is geld lenen zonder BKR registratie zeker mogelijk. Over dit onderwerp kun je in dit artikel meer lezen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Lening van maximaal 1500 euro

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Je kunt dus wel een lening zonder BKR registratie afsluiten als je dit graag wilt. Dit is redelijk opvallend aangezien kredietverstrekkers in Nederland verplicht zijn om uit te zoeken of je geen negatieve BKR registratie op je naam hebt staan. Dit moeten ze dus doen voordat ze je een nieuwe lening mogen verstrekken. Deze voorwaarde geldt alleen niet voor alle kredietverstrekkers. Er is namelijk een groep die niet verplicht is om te voldoen aan deze verplichting. De kredietverstrekkers van minileningen, wat een lening is tot 1500 euro, vallen in deze groep. Iedereen kan een minilening eenvoudig online aanvragen. Hierbij hoef je geen papierwerk aan te tonen, dus ook een loonstrook is niet nodig. Wel zul je de lening in relatief korte tijd weer terug moeten betalen aan de verstrekker. 

Geld lenen zonder gedoe

Door voor een minilening te kiezen zul je bij het geld lenen geen gedoe krijgen. De kredietverstrekker hoeft hierbij immers geen BKR toetsing te doen, terwijl loonstroken en inkomensbewijzen ook niet nodig zijn. In andere gevallen zul je dus wel rekening moeten houden met wat papierwerk. Je zult dan allerlei documenten aan moeten leveren. Hierbij moet je denken aan een kopie van je legitimatiebewijs, terwijl je ook een recente loonstrook moet laten zien. Een aangifte van je inkomstenbelasting is tevens verplicht, net zoals een bankafschrift met de bij- en afschrijvingen van minimaal twee weken. Door ervoor te kiezen om een minilening af te sluiten zul je al deze documenten niet hoeven te regelen. Met andere woorden, je kunt op deze manier geld lenen zonder gedoe.