Spring naar de content

Tips voor het inrichten van een modern kantoor

We besteden een groot deel van ons leven op het kantoor. Een modern ingericht kantoor is dan ook onmisbaar. Maar hoe je precies een modern kantoor inricht? Dat is voor veel zelfstandigen, werkgevers en thuiswerkers een lastige opgave.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Daarom hebben we hieronder de beste tips voor je op een rijtje gezet om je kantoor slim in te richten.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zorg voor voldoende licht in je kantoor

Een van de belangrijkste kenmerken van een modern kantoor is dat er voldoende licht is. Licht heeft, zowel bewust als onbewust, een flinke impact op het prestatievermogen van jezelf en je collega’s.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat medewerkers die veel natuurlijk zonlicht in hun kantoor hebben zo’n 10 procent productiever zijn dan werknemers die in een donkerder ruimte werken. Zorg daarom dat je je kantoor inricht met zo groot mogelijke ramen, zodat er veel zonlicht naar binnen komt.

Let er wel op dat nieuwe en grote kozijnen plaatsen een flinke investering is. Omdat nieuwe kozijnen vaak ook duurzamer zijn bestaan er subsidieregelingen. Ook kun je, mocht je niet het benodigde kapitaal hebben, een zakelijke lening kunt afsluiten.

Een ergonomische bureaustoel mag niet ontbreken

In een hedendaags kantoor mogen ergonomische bureaustoelen niet ontbreken. Dit zijn bureaustoelen waarin je comfortabel kunt zitten voor een langere periode. Omdat kantoormedewerkers lange uren maken op kantoor, zijn speciale en comfortabele werkstoelen een absolute must.

 Zo kan jijzelf, of jouw personeel, in een gezonde houding werken zonder het risico te lopen op lichamelijke klachten!

Let ook op duurzaamheid

Moderne kantoren zijn kantoren vaak duurzaam en milieubewust ingericht. Dit klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar rekening houden met het milieu en klimaat is natuurlijk helemaal van deze tijd.

Een duurzaam kantoor is een kantoor waarin gebruik wordt gemaakt van materialen die recyclebaar zijn (zoals metaal, hout of kunststof). Ook leuk: kantoren met een ‘groenwand’. Groenwanden zorgen daarbij voor extra toevoer van zuurstof en leveren zo een bijdrage aan een gezond en fris kantoor.