Spring naar de content
bron: Mieke Meesen

Bloed aan de paal

In Qatar is een misdadig regime aan de macht, dat onder meer schuldig is aan de dood van vele arbeidersmigranten. Wat de Foute Jongens betreft zou het Nederlands elftal in 2022 dan ook niet naar dat land moeten afreizen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Foute Jongens

Rob: Onlangs, mijnheer Van Amerongen, gooide u op de afdeling online van het gerenommeerde journalistieke warenhuis HP/De Tijd een pakkend cursiefje over het WK 2022 in Qatar in de aanbieding. Ik ervoer het als aangenaam dat u een eventuele boycot, door het Nederlands elftal, van deze editie van het wereldkampioenschap voetbal van harte ondersteunt.

Emir Tamim bin Hamad bin al-Thani deinst er niet voor terug salafistische terroristische clubs financieel ruimhartig te ondersteunen en heeft daarnaast lak aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Vrouwen en ongelovigen worden in Qatar als minderwaardige wezens beschouwd. Verder wijs ik u er graag op dat homoseksuele mannen volgens een artikel in het queer lifestyle-platform Winq nog steeds het risico lopen om levenslang opgesloten te worden.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap