Spring naar de content

Nieuwe vloer leggen? Denk dan eens aan PVC!

Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe vloer? Dan ben je er vast al achter dat je genoeg keuze hebt. Parket, kurk, laminaat of een gietvloer: we kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel laten we je nader kennis maken met een ongekend populaire en ideale vloersoort: PVC.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

PVC is een afkorting voor Polyvinylchloride: een flexibel, maar toch sterk soort kunststof. Het materiaal wordt veel gebruikt voor kozijnen, speelgoed, verpakkingen, buizen, maar tegenwoordig ook veel voor vloeren. Het materiaal is ideaal voor een vloer en we leggen je graag uit waarom. Een PVC vloer is tegenwoordig niet meer die saaie blauwe of groene gymzaalvloer van vroeger. Sterker nog: een PVC vloer is haast niet meer van echt hout of een tegelvloer te onderscheiden. De talloze verkrijgbare dessins zijn realistisch en zelfs de nerven lijken op die van een echte houten vloer.

Abboneer op een lidmaadschap

HP/De Tijd heeft een gratis app

Ontvang dagelijks actuele achtergrond, opinie en inspiratie op het nieuws op uw smartphone of tablet. Lees de actuele columns van onze website, blader door de laatst verschenen nummers en krijg exclusief toegang tot eerdere edities.

Download de app

Stil, zacht en warm

Een warme en zachte vloer, dat wil toch eigenlijk iedereen wel? PVC vloeren voldoen aan deze eis. In huis op blote voeten rondlopen is met een PVC vloer zeker geen straf. Voor de echte liefhebbers is een PVC vloer ook prima te combineren met vloerverwarming. En het geluid? PVC is veel minder hard dan laminaat of een vloer van hout, waardoor geluid verminderd wordt. Ideaal als je kinderen hebt.

Een PVC vloer is verder onderhoudsarm en duurzaam. Versplinteren, breken of barsten is er bij PVC absoluut niet bij. Dit is ook de reden dat het materiaal voorheen voornamelijk gebruikt werd in ruimtes die intensief gebruikt worden. PVC vloeren zijn eenvoudig te reinigen met een stofzuiger of dweil en gaan vele jaren mee.

PVC vloeren mogen ook nat worden en zijn hiermee ideaal voor in de keuken of zelfs de badkamer. Zo lang je er geen compleet zwembad van maakt is de vloer prima bestand tegen vocht, damp, stoom en spetters.

Enthousiast geraakt? Op het gebied van PVC vloeren is Laminaat-plaza de onbetwiste specialist. Bekijk het ruime assortiment en slaag voor je nieuwe vloer!