Spring naar de content

Zo werkt een dropping

Een dropping is een bekend spel waarbij mensen geblinddoekt naar een onbekende locatie gebracht worden. Vervolgens moeten ze zelfstandig de weg naar een afgesproken bestemming vinden, wat in principe ook hun eigen huis kan zijn. Ook militairen doen deze oefening regelmatig. Bovendien is er een variant waarbij de eindplek van tevoren onbekend is, net zoals de startplek. De organisatoren zullen dan eerst de eindplek tonen aan de deelnemers. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Met behulp van aanwijzingen

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Naast een militaire oefening, worden de droppings ook vaak georganiseerd omdat het leuk is om te doen. Zo kan het een spel zijn bij een jeugdvereniging, waar een scoutinggroep natuurlijk een bekend voorbeeld van is. Tijdens de dropping zullen de deelnemers verdeeld worden in groepen, al hoeft dit niet beslist. Ze worden vervolgens geblinddoekt in een auto of bus gezet en naar de startplek gebracht. Hier begint het spel, terwijl de participanten op deze locatie ook de aanwijzingen zullen krijgen. Hiermee moeten ze de weg naar de eindplek vinden. Deze aanwijzingen kunnen op diverse manieren gegeven worden. Militairen krijgen bijvoorbeeld een kaart van de omgeving en een kompas. Toch hoeft dit niet beslist, zo kunnen de GPS-coördinaten van de eindbestemming ook gegeven worden aan de deelnemers via bijvoorbeeld een portofoon. Een uitgeschreven versie van de route die gevolgd moet worden is ook zeker een leuke aanwijzing. 

In het donker

Een dropping kan overdag gedaan worden, maar het is mogelijk nog leuker om dit in het donker te doen. Dit zal een stuk spectaculairder worden, terwijl het ook uitdagender is. Dit is natuurlijk het geval omdat het ’s nachts lastiger is om de juiste route te volgen. De deelnemers krijgen dan natuurlijk wel onder andere een zaklamp mee zodat ze alles voor hen nog wel kunnen verlichten, dit is wel zo veilig. Het zal het desondanks niet veel eenvoudiger maken om de weg naar de eindplek te vinden, dit blijft ontzettend moeilijk. Als de dropping gedaan wordt in het donker dan kan het handig zijn om het te organiseren in een bekende omgeving voor de deelnemers. Zo zul je voorkomen dat de participanten gaan verdwalen.