Spring naar de content

Serieus of met een knipoog?

Je werk neem je serieus, daarover bestaat geen twijfel. Maar moet je in alles die serieuze toon doorvoeren of mag je met de keuze van je laptoptas bijvoorbeeld beste een andere keuze maken?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Word je alleen serieus genomen met een mooie leren tas die luxe en dus succes uitstraalt of is een knipoog qua kleur of design juist verfrissend en goed voor je werkmood? 

Jaren liepen we met saaie grijze of zwarte gevoerde laptoptassen, zeker niet gemaakt om mooi te zijn maar praktisch om jouw laptop te vervoeren. En dat straalden ze dan ook uit. Een enkele had een gekleurd rood, blauw of toch weer grijs biesje maar ook dat maakte het eigenlijk niet beter. Gelukkig heb je vandaag de dag de keuze uit heel veel modellen. Van de klassieke tas tot de trendy rugzak modellen. Maar mag je daarin ook een beetje uit de bocht schieten? 

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Bruin, zwart of grijs

Dat de tassen van Castelijn en Beerens een lust zijn voor het oog, daar gaan we niet over discussiëren. Een lust voor het oog als je van mooi leer en klassiek houdt. Het gaat er meer om dat niet iedereen zich standaard kan vinden in het zakelijke bruin, zwart of grijs. En wat doe je als jij geen grijze muis bent? Mag je dan uit de ban springen door je voor je laptopsleeve een knalkleur als rood en roze tintjes kiezen zoals het merk Engel deed? En zijn printjes als Ice Cream of de naar de IPad knipogende ‘appels’ daarbij dan wel of not done? 

Stel je hebt een presentatie, durf jij het dan aan? Je stapt de boardroom zelfverzekerd in met bijvoorbeeld je mooie maar wel subtiele Zebra Natural bag. Je neemt plaats en tovert er je tablet uit. Voorzien van een sleeve met een echte rode appeltjes print. Ben je dan de trendsetter of word je door je collega’s niet meer serieus genomen? 

Mee naar kantoor en naar je klant? Of alleen bij het thuiswerken omdat je er stiekem toch wel heel veel beetjes blij van wordt? Durf je het aan in alle beroepen en branches of is het voor nu nog weggelegd voor de trendsetters onder ons? Durf jij het aan?