Spring naar de content

‘Een traplift is nu voor iedereen bereikbaar’

Soms lijkt het wel of de samenleving helemaal niet is ingesteld op senioren. Er zijn weinig geschikte woningen, langer thuis wonen is toch de norm en de woningaanpassingen om bestaande huizen geschikt te maken, zijn in veel gevallen behoorlijk duur. Dat gold helemaal voor trapliften. Terwijl een traplift juist een van die producten is die het leven een stuk simpeler en veiliger kan maken. Smienk Trapliften laat zien dat het anders kan. Met succes.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Zijn oudste werknemer is zijn vader Harry. De pensioenleeftijd allang gepasseerd, maar nog veel te veel plezier in het werk. Dus rijdt hij in een Mercedes Sprinter het land door om onderhoudsbeurten uit te voeren. Het geeft aan hoe sociaal ondernemer Erik Smienk zijn bedrijf Smienk Trapliften leidt. Zijn bedrijf reviseert gebruikte trapliften en geeft ze een nieuw leven: duurzaam en een stuk betaalbaarder dan nieuwe liften.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het mag dan ook gerust gezegd worden, dat de komst en het succes van Smienk Trapliften de trapliftmarkt ten goede heeft veranderd.

“Ik werkte bij een groter bedrijf dat trapliften en allerlei andere producten verkocht. Hartstikke leuk werk, ik kwam bij zoveel verschillende mensen over de vloer en kon hen helpen om weer zonder problemen hun hele huis te gebruiken. Maar dat gold alleen voor de mensen die het breed hadden. Mensen met een kleiner budget moest ik soms teleurstellen. Terwijl zij het net zo hard nodig hadden als de anderen,” vertelt Smienk.

“Dat ging me steeds meer tegen de borst stuiten. Vooral omdat ik vaak soortgelijke trappen zag, waarvoor een bestaande lift met een paar aanpassingen ook geschikt zou zijn. Alleen, ik moest nee verkopen als een traplift niet meer nodig was. Zelfs gloednieuwe liften belandden zo op de schroothoop. Voor weinig meer dan de oud ijzer prijs. Het idee was: een traplift is maatwerk en is daarom maar eenmalig te gebruiken. Eerlijk gezegd vond ik dat onzin, er zijn veel trapsituaties die op elkaar lijken. Op het gegeven moment heb ik gewoon een loods gehuurd en een aantal trapliften opgekocht. Ik liet ze helemaal nakijken en vernieuwen. Binnen een maand werd de eerste verkocht en kon na wat kleine aanpassingen worden geplaatst bij klanten voor wie een nieuwe te duur was, dankzij ons konden zij eindelijk een traplift kopen.  Geweldig om zo mensen te kunnen helpen.”

“Door het hergebruiken van trapliften kunnen we die tot 60% goedkoper aanbieden dan de gemiddelde nieuwe. Zo is een traplift voor veel meer mensen bereikbaar. En natuurlijk voldoen onze trapliften aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen.”

“Inmiddels zijn er wel meer bedrijven die tweedehands trapliften aanbieden, en daar ben ik alleen maar blij mee. Op die manier worden er nog meer trapliften van de schroot gered en zijn de traplift prijzen in het algemeen gedaald. Wij zijn expert op het gebied van gebruikte trapliften en zijn niet gebonden aan één merk. We hebben honderden trapliften op voorraad van alle gerenommeerde merken. Daardoor kunnen we onafhankelijk advies geven. Want het ene merk of model is geschikt voor smalle trappen, het andere voor wenteltrappen, weer een ander is het meest budgetvriendelijk en ga zo maar door. Wij kunnen vrijwel alles leveren, van luxe tot eenvoud. Maar altijd voordelig.”