Spring naar de content

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Natuurlijk wil je je huis wel goed inrichten. Dit hangt normaal gesproken voor een groot deel van je vloer af. Logisch, dit is namelijk een erg grote oppervlakte in je woning. Het is daarom mogelijk om voor veel verschillende vloeren te kiezen. Welke optie het beste is hangt met name van je eigen smaak af, al is beton cire tegenwoordig wel erg populair. Dit is, net zoals een vloercoating, eigenlijk niet echt een vloer, maar meer een afwerking. Er moet dus al een andere vloer in je huis liggen voordat je hiervan gebruik kunt maken. Is dit niet het geval? Kies dan voor een gietvloer, waardoor je zult genieten van de onderstaande voordelen. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Eenvoudig schoon te maken 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De kans is groot dat je ervoor kiest om de gietvloer ook in de keuken te leggen. Dit kan een probleem zijn bij andere vloeren aangezien je hier naar alle waarschijnlijkheid elke dag aan het koken bent. Hierdoor is de kans groot dat er regelmatig wat voedselresten op de vloer terecht komen, net zoals vetspetters. Met name deze vetspetters zorgen voor veel gedoe als je een houten vloer hebt in je woning, ze trekken dan namelijk in het materiaal. Bij een gietvloer heb je hier helemaal geen last van. Je kunt dan namelijk de vetspetters eenvoudig van de vloer vegen met behulp van een vochtig doekje, wat ook helpt bij het verwijderen van de etensresten van de gietvloer.

Volledig waterdicht

Je kunt een gietvloer overal in huis leggen. Dit heeft als voordeel dat je een open effect creëert doordat eigenlijk alle ruimtes verbonden worden met elkaar. Deze vloer zorgt dus voor een prachtige eenheid aangezien overal in je woning dezelfde vloer ligt. De gietvloer is dus niet alleen geplaatst in de woonkamer en keuken, maar ook in de slaapkamer, hal en zelfs de badkamer. Dat kan namelijk gewoon zonder enige moeite. In de badkamer kan dus prima een gietvloer liggen, dat vormt echt totaal geen problemen doordat de vloer volledig waterdicht is. Bij andere vloeren is dit natuurlijk niet mogelijk, op een vloer van hout kun je bijvoorbeeld totaal niet douchen. Bij een gietvloer in de badkamer heb je deze optie juist wel gewoon. Een bijkomend voordeel is dat zo’n vloer er echt prachtig uitziet in deze ruimte.

Minder koude voeten

Een gietvloer heeft nog meer voordelen. Zo zal deze vloer niet echt koud worden. Het is immers verschrikkelijk als je ’s ochtends uit bed stapt en je met je blote voeten op de koude vloer gaat staan. Het liefst kruip je dan weer in bed en kom je er de hele dag niet meer uit, maar helaas zul je toch wel je warme dekens moeten verruilen voor de koude vloer. Als je ervoor kiest om een gietvloer te laten leggen in je slaapkamer dan zul je hier minder last van hebben. Deze vloer valt namelijk constant aangenaam warm aan. Als het nog niet warm genoeg is dan kun je het bovendien goed combineren met een vloerverwarming.