Spring naar de content

Liever op reis naar Indonesië dan Thailand? Regel je visum en gebruik deze tips!

Als je op vakantie gaat naar Thailand dan wil je niet op één locatie blijven met je visum. In plaats daarvan wil je juist je visum Thailand inzetten om het hele land te verkennen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Dit is zeker mogelijk met behulp van een doorreis. Natuurlijk kun je dit niet alleen in Thailand doen, maar ook in andere landen. Als je op reis gaat met Indonesië als bestemming is het namelijk ook zeker aan te raden om een doorreis te maken. Dit land is namelijk erg groot, het bestaat zelfs uit meer dan 17 duizend eilanden! Er is dus genoeg te zien in Indonesië, maar vergeet niet om vooraf een visum Indonesië aan te vragen. Zonder visum heb je namelijk helemaal niets aan de onderstaande tips. 

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Java: dé regio van Indonesië voor de cultuursnuiver

Java zul je waarschijnlijk wel kennen. Dit is het dichtstbevolkte eiland van Indonesië, onder meer doordat de hoofdstad Jakarta hier ligt. Je vindt Jakarta in het westelijke deel van Java, wat meestal het beginpunt is van een reis door de bestemming Indonesië. Veel mensen zullen de tocht juist eindigen in Bali, waar veel mensen een visum voor aanvragen. Vanuit Jakarta kun je onder meer naar Pelabuhan Ratu reizen. Dit ligt aan de zuidkust van West-java. Je vindt hier prachtige wandelroutes door de jungle. Ook is het brengen van een bezoekje aan de Borobodur zeker aan te raden, wat met name bij zonsopkomst prachtig is. Vergeet ook niet de diverse wijken van Solo te bezoeken, wat vooral leuk is op de fiets. 

Bali: waar je visum het echt waard wordt

Zoals net al genoemd is, is de kans groot dat jij je reis door Indonesië eindigt op Bali. Dit welbekende deel van het land wordt ook wel het eiland van de goden genoemd. Daarnaast wordt Bali ook vaak gezien als de populairste bestemming van vakantiegangers buiten Europa. Hierdoor zul je vast al veel weten over het eiland, terwijl er ook ontzettend veel te lezen valt over Bali op het internet. Het is onder meer een hotspot voor surfers en yogi’s, maar ook als jij hier niet onder valt zul je dit eiland zeker prachtig vinden. Voor liefhebbers van cultuur is er op Bali bijvoorbeeld genoeg te vinden. Bovendien kun je als je er toch bent ook direct de mooie eilandjes naast Bali bezoeken.

Lombok: de upcoming bestemming voor toeristen, net zoals Thailand

Niet iedere bestemming in Indonesië is even populair onder de toeristen die een visum heeft aangevraagd, wat ook geldt voor Thailand. Zo is Lombok nog echt in opkomst. Veel surfende Australiërs hebben deze bestemming al wel gevonden, maar voor de Nederlanders geldt dit toch wat minder. Desondanks gaan er alsnog veel reizigers naartoe, puur al om de indrukwekkende Rinjani vulkaan. Dit is zeker een populaire trekpleister voor de bezoekers met een visum. Ook de Gili eilanden behoren tot de hotspots van Lombok. Je kunt deze eilanden overigens bezoeken vanuit Bali, maar ze behoren toch wel degelijk tot Lombok. Voor de party animals is het eiland genaamd Trawangan zonder twijfel de juiste keuze.