Spring naar de content
bron: pexels

Wat kan je doen om je concentratie te verbeteren?

Het valt soms niet mee om goed geconcentreerd aan het werk te zijn. Je werkt nu immers thuis en moet je, behalve op je werk, ook op je kinderen, je huisdieren, je huishouden en nog veel meer zaken zien te concentreren. Hoe zorg je er nu voor dat je concentratie steeds een beetje beter wordt?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Zorg voor een echte werkplek

Het is niet fijn om aan de keukentafel te moeten werken. Je ziet de afwas op het aanrecht staan of je hoort dat de vaatwasser klaar is. Je hele gezin maakt gebruik van de keuken en dat kan zeer storend zijn voor je concentratie. Het is dus wel zo fijn als je een echte werkplek hebt. Je hebt daar niet veel ruimte voor nodig. Een bureau met een fijne stoel kan al heel veel verschil maken. Ben je in de gelegenheid om een aparte kamer (tijdelijk) in te richten als kantoor: doe dat dan! Heb je die mogelijkheid niet? Dan kan een kamerscherm uitkomst bieden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Zorg voor rust

Het klinkt wat lastig, zeker wanneer je kinderen en je hond ook om aandacht vragen, maar zorg voor een rustige omgeving. Spreek, voor zover mogelijk, met je kinderen af dat je op bepaalde tijden niet gestoord mag worden. Rust is ook: pauze nemen op gezette tijden. Even met een kopje koffie aan de keukentafel zitten, even een rondje met de hond of lekker met de kinderen naar de speeltuin om de hoek. Daarna kun je weer meters maken op je werk.

Geef jezelf een boost

Natuurlijk eet en drink je zo gezond mogelijk en pak je regelmatig een half uurtje zon, maar je kunt nog meer doen. Zo kun je gebruik maken van microdosering van een speciale truffel. Deze truffel bevat een minieme hoeveelheid psilocybine, waardoor je je nog beter kunt concentreren. Ook andere voordelen kunnen hiermee verkregen worden, denk dan aan het verbeteren van je gemoedstoestand of je creativiteit. Microdosing is een verantwoorde manier om je prestaties te verbeteren.