Spring naar de content

Vakantie thuis vieren: hoe doe je dat?

Met de zomervakantie in aantocht kunnen we niet wachten tot we weer kunnen reizen. Maar we leven nu eenmaal in onzekere tijden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Het is heel begrijpelijk dat je het risico niet aandurft om een vakantie te boeken. Thuis vakantie vieren zal daarom dit jaar bij veel Nederlanders op het lijstje staan. Nu is de Nederlandse zomer niet vergelijkbaar met een tropische vakantie op Bali. Toch kan een staycation geen overbodige luxe zijn. Met behulp van onderstaande tips vier jij thuis een heerlijke vakantie. 

Plan je vakantiedagen in

Door het onzekere weer in Nederland is het verleidelijk om de vakantie een jaar over te slaan of een korte vakantie te nemen. Los dat vakantie vieren vaak als luxe wordt ervaren, is het ook erg belangrijk voor onze gezondheid. Even op andere gedachten komen en geen last hebben van werkstress of deadlines. Tijdens een vakantie kan je weer helemaal opladen. Werk daarom niet te lang door en neem de rust die je nodig hebt. Je zult merken dat je na de vakantie weer met een frisse start kan beginnen. 

Pak een nieuw project op

Dat je even tot rust kan komen tijdens een vakantie betekent niet dat je stil hoeft te zitten. Er zijn altijd wel projecten in- en rondom het huis waar je al jarenlang mee aan de slag wilt gaan maar nooit aan toe bent gekomen. Pak een oude hobby op, geef je meubels een opknapbeurt, leer een nieuwe taal of probeer nieuwe recepten uit. Doe alles op je eigen tempo, want jij bepaalt hoe de vakantie eruit ziet. 

Maak je tuin summer proof

Het huis en de tuin zijn tijdens corona steeds belangrijkere plekken voor ons geworden. Dit jaar is dan ook het perfecte moment om optimaal van de tuin te genieten. Wanneer je normaal op het strand in Spanje ligt, kun je in Nederland ook gewoon genieten van de zon met een ligbed van Kees Smit Tuinmeubelen. Zet een opblaasbaar zwembad neer en je kan optimaal genieten van het mooie weer. Een vakantiesfeer creëren in de achtertuin? Ga voor kleurrijke tuinkussens en kleed de tuin op een zomerse manier aan. 

Doe typische vakantie activiteiten

Iedereen heeft wel vaste dingen die je alleen op vakantie doet. Het kan van alles zijn: uitgebreid ontbijten, uitslapen, uiteten gaan, wandelen of barbecueën. Zet van tevoren een aantal vakantie activiteiten op papier en probeer je hier tijdens de thuisvakantie aan te houden. Vaak blijf je thuis in je oude routines hangen. Door het uitvoeren van de activiteiten zul je nog meer het gevoel krijgen dat je op vakantie bent. 

Kampeer in eigen tuin

Echt dat typische vakantiegevoel krijgen? Pak een tent van zolder en zet deze op in de tuin. Gun jezelf wat meer luxe door een matras in de tent te leggen en slaap een paar nachten onder de sterrenhemel. Nog een oude beamer in huis liggen? Hang deze op in je tuin en geniet ’s avonds samen met familie of vrienden van een leuke Netflix film of serie. Maak (of koop) borrelhapjes en de thuisvakantie kan beginnen.