Spring naar de content

Jan Siebelink: ‘In een weiland hoort een koe’

De 86e editie van de Boekenweek is eindelijk begonnen. Tijdens deze zomereditie vinden de literaire evenementen nog altijd overwegend digitaal plaats. HP/De Tijd bezocht een gesprek tussen schrijvers Elfie Tromp en Jan Siebelink. Vooral opvallend: de snelheid waarmee Siebelink de kaarten trok. 

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Jelle Brumsen

Waar de Boekenweek normaal in maart wordt gehouden, moest het evenement dit jaar uitwijken naar de eerste week van juni. Dan zou de 86e editie van de viering van het Nederlandstalige boek hopelijk gewoon kunnen doorgaan zoals het altijd was gegaan, moet de gedachte zijn geweest.

Een stomend Boekenbal met een schreeuwende Freek de Jonge en vier aanstormende literaire vrouwelijke talenten aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in DWDD zit er dit jaar helaas niet in; een Boekenbal is niet coronaproof te organiseren en DWDD bestaat niet meer. De festiviteiten rondom de Boekenweek zijn dus zeer beperkt, enkele signeersessies van auteurs daargelaten. Zij die deze week toch literaire evenementen willen bezoeken, zullen hun laptop moeten openklappen.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap