Spring naar de content

Zes type tuinschuttingen die in jouw tuin passen

De temperaturen lopen langzaam op. Dat betekent maar één ding: de zomer komt eraan! We kunnen in de tuin weer lekker genieten van de zon. Een beetje privacy is daarbij wel fijn. Je wil natuurlijk niet dat je buren de hele tijd mee kunnen kijken met wat jij aan het doen bent.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Een tuin schutting is dus ideaal. Deze zijn er echter in verschillende soorten en maten. De mogelijkheden lijken eindeloos. In deze blog behandelen we zes varianten van tuinschuttingen waaruit jij kan kiezen. Zo weet je straks precies welke tuinschutting bij jouw tuin past!

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Houten schuttingen

Allereerst heb je natuurlijk de houten schuttingen. Deze zijn populair door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Je kunt kiezen voor een geïmpregneerd grenen of geïmpregneerd vuren houten schutting. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren. Lichte kleuren, donkere kleuren of zwart gespoten: Van den Top Tuinhout heeft ze allemaal in haar assortiment. Zo past een houten tuinschutting bij iedere setting.

Composiet schuttingen

Wil je een stevige, duurzame schutting die niet te veel onderhoud nodig heeft, dan is een composiet schutting iets voor jou. Deze schutting bestaat uit kunststofvezels en houtvezels. De combinatie van deze vezels zorgen voor een sterke en erg duurzame schutting. Een paar keer per jaar schoonmaken is voor het onderhoud al voldoende. Daarmee behoudt het nagenoeg zijn kleur en gaat de schutting wel voor 20 jaar mee! Tot slot heb je bij deze schutting geen last van splinters, vergrijzing en kromtrekken. Ideaal toch? 

Douglas schuttingen

Een douglas schutting is perfect voor elke tuin. Waarom? Omdat het hout van de schutting een roze-achtige kleur heeft dat na verloop van tijd prachtig vergrijst. De lichte kleuren van het hout zijn te verkrijgen in verschillende afwerkingen. Denk hierbij aan gladgeschaafd en fijnbezaagd. Vooral de fijnbezaagde tuinschermen zorgen voor een natuurlijke uitstraling, waarbij de houtstructuur extra goed aan bod komt. Een douglas schutting gaat gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar mee.

Kokos tuinschermen

We laten het hout even voor wat het is en stappen over naar een ander type: een kokos schutting. Een kokos schutting is een stevige schutting gemaakt van kokosvezels. De vezels zijn ongeveer 5 cm dik en hebben een omlijsting van verzinkt staal. Naast dat het zorgt voor de benodigde stevigheid, geeft een kokos schutting ook een mooie, natuurlijke uitstraling. Wanneer je dit nog niet natuurlijk genoeg vindt, is het ook goed te combineren met klimplanten. Na een paar jaar beschik je over een geheel groene schutting!

Trellisschermen

Heb je minder behoefte aan privacy? Dan is een trellisscherm echt iets voor jou. Een trellisscherm zorgt voor een open karakter in je tuin met een ruimtelijk effect. Wordt het toch iets té open? Dan is het eenvoudig om er dichte schermen van bijvoorbeeld tuinhout planken tussen te plaatsen. Je kan kiezen voor duurzaam hardhout of van geïmpregneerd hout. Dat is het grote voordeel van trellisschermen: ze zijn eenvoudig te combineren met andere schuttingdelen!

Louvre tuinscherm

Tot slot behandelen we het Louvre tuinscherm. De naam zegt het al: het is een elegant tuinscherm van hardhout of vurenhout. Het geeft een prachtige uitstraling dat helemaal hoort bij deze tijd. Je kunt ervoor kiezen om het Louvre tuinscherm te gebruiken als hele schutting, maar ook de combinatie met een groene haag of schanskorf ziet er fraai uit. Het scherm gaat gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar mee. 


Van den Top Tuinhout heeft een groot en veelzijdig aanbod in kleuren, houtsoorten en motieven. Wil je nu alvast een kijkje nemen? Bezoek dan onze webshop en vraag een offerte aan voor jouw tuin schutting. Heb je toch hulp nodig? Onze experts staan altijd voor jou klaar.